Leses nå
Tissot utvider den populære PRX-kolleksjonen

Tissot utvider den populære PRX-kolleksjonen

Høydepunktene er en splitter ny mekanisk kronograf og 35 mm kvarts.

Sannsynligheten er høy for at du allerede har sett Tissot PRX. Kolleksjonen er en av fjorårets store salgssuksesser, og er Tissots bidrag i den voksende kategorien av sporty stålklokker med integrert lenke. Les gjerne saken min om PRX hos Finansavisen her for en rask innføring.

I likhet med merker som Baume & Mercier og til dels Maurice Lacroix, har Tissot hentet inspirasjon fra egen historiske katalog fremfor å skape et helt nytt design fra scratch. Originalen ble introdusert i 1978, men ble bare levert med kvarts. For den moderne nytolkningen gir Tissot valget mellom batteridrevet eller selvtrekkende mekanisk urverk. Begge i en håndfull ulike varianter, men alle med 40 mm diameter.

Nå utvider Tissot PRX-kolleksjonen med flere nye referanser – inkludert en mekanisk kronograf og en en kvartsbasert variant på 35 mm.

Tissot PRX Chronograph Valjoux

La oss starte med klokken jeg mistenker kan bli å se på flere norske håndledd til sommeren. PRX Chronograph Valjoux er kolleksjonens første klokke med tidtakingsfunksjon, og er basert på det ETA-produserte kaliber A05.H31. Designet er basert på det mer kjente Valjoux 7753, men har en økt gangreserve på 60 timer.

Kassen og lenken av rustfritt stål er velkjent PRX, men diameteren har vokst til 42 mm. Modellen tilbys med to ulike skiver – en mer klassisk sølvfarget «panda» med gulldetaljer, eller en mer sporty blå med hvite underskiver.


ANNONSE


PRX Chronograph Valjoux ventes i juni og har fått en veiledende pris på 17.990 kroner.

Tissot PRX Quartz 35mm

PRX Quartz 35mm med lyseblå skive. Bilde: Tissot

Med en diameter på 40 mm kan de eksisterende utgavene av PRX neppe kalles store, men for en del håndledd blir det likevel i største laget. Derfor har Tissot nå presentert et knippe nye kvarts-baserte referanser i 35 mm. Størrelsen er tidsriktig unisex, men fanger i følge Tissot også de eksakte dimensjonene til originalen fra 1978.

Bilde: Tissot

Totalt er det snakk om fire varianter i naturell stål, med sølvfarget, blå, grønn eller lyseblå tallskive. I tillegg tilbyr Tissot en egen versjon med kasse og lenke i PVD-belagt gult gull, som er matchet med en tallskive i samme farge.

Samtlige versjoner av PRX på 35 mm ventes i juni. I stål er den veiledende prisen satt til 3.690 kroner, mens PVD-utgaven i gult gull ligger på 4.690 kroner.

Tissot PRX Gold

PRX Powematic 80 Gold. Bilde: Tissot

Sist men ikke har Tissot kommet med to nye luksusvarianter av den eksisterende PRX Powermatic 80 på 40 mm. De nye referansene har fått skiver i blått eller brunt, og er utstyrt med et rillet bezel. Og det er ikke snakk om gullfarget PVD, men faktisk massivt 18 karat rødt gull.

Urverket er fortsatt av typen Powermatic 80, som er produsert av for Tissot av søskenselskapet ETA. Gangreserven er på 80 timer, mens balansefjæren er laget av den antimagnetiske titanlegeringen Nivachron.

Les også...

Glass i baklokket gir innsyn til urverket. Bilde: Tissot

Tissot PRX Gold skal allerede være på plass hos merkets autoriserte forhandlere, og den veiledende prisen er 19.490 kroner.

Førsteinntrykk

I dagens marked er stålklokker med integrert lenke inspiret av 70-tallet ingen mangelvare. Tvert i mot har det nesten blitt litt for fullt i den tidligere så marginale kategorien. Likevel er det lett å like Tissot PRX. Designene er pene å se på, den opplevde kvaliteten er god og ikke minst er prisene konkurransedyktige.

Av årets nyheter er det kronografen som for alvor stikker seg frem. For godt under 20.000 kroner leverer Tissot en sporty-elegant kronograf, som fanger litt av «kulheten» til klokker som koster atskillig mer, samtidig som den oppleves som tiltrekkelig original.

Personlig syns jeg likevel de nye referansene med rillet bezel er nyslippets flotteste. Samtidig stiller jeg spørsmål ved beslutningen om å gjøre bezelen i 18 karat gull, som følger sender prisen opp til et langt høyere nivå enn standardutgavene i stål.

Mer informasjon om PRX er tilgjengelig på tissotwatches.com.