Leses nå
Peter Speake-Marin lanserer «The Naked Watchmaker»

Peter Speake-Marin lanserer «The Naked Watchmaker»

Mesterurmakeren gir et unikt innblikk i horologiens hemmeligheter.

For meg er «independent watchmaking» et slags hedersbegrep. Det bør være noe mer enn at et urmerke, rent eierskapsmessig står på egne ben. I mitt hode innebærer independent watchmaking en faglig tyngde på øverste nivå. Medlemmene og kandidatene av AHCI er definitivt independent watchmaking – typiske microbrands og Kickstarter-prosjekter, er det trolig ikke.

Peter Speake-Marin er en av de som utvilsomt tilhører det gode selskap av «ekte» independent watchmakers. Den britiske urmakeren har utdannelse fra WOSTEP i Neuchâtel, og startet sin karriere hos anerkjente Somo Antiques i London, hvor han blant annet restaurerte gamle Patek Philippe. Deretter gikk turen videre til haute horlogerie-spesialisten Renaud & Papi (nå kjent som Audemars Piguet Renaud & Papi), før han i 2002 startet sitt eget merke, «Speake-Marin».

«Foundation Watch» satte Speake-Marin for alvor på kartet. Foto: thenakedwatchmaker.com

Tidligere i sommer kom den overraskende beskjeden om at Peter Speake-Marin, hadde forlatt klokkemerket som bærer hans navn. Hva som er den nøyaktige årsaken er det nok bare Speake-Marin selv som vet, men mannen er ikke en som ligger på latsiden. Samtidig som hans avgang ble allment kjent i ur-miljøet, ble det samtidig klart at Speake-Marin var i gang med et nytt prosjekt, «The Naked Watchmaker».

Demontert: MB&F Legacy Machine Perpetual. (Foto: thenakedwatchmaker.com)

Etter mange år på den kommersielle delen av urbransjen, har Speake-Marin forflyttet seg nærmere selve urmakerfaget. The Naked Watchmaker er nettsted med mål om skape blest rundt urmakerfaget, ved å invitere yngre generasjoner inn i horologiens verden. Verktøyet er i første omgang bilder, som fanger demonteringer av lommeur, armbåndsur, rene urverk, og andre mekaniske gjenstander.

Demontert: Valjoux 88. (Foto: thenakedwatchmaker.com)

En mann som Speake-Marin har naturlig nok tilgang på en rekke ur vi vanlige dødelig bare kan drømme om. Og aldri har jeg sett disse urene fremstilt slik The Naked Watchmaker gjør det. Her snakker vi makrobilder fra dekonstruksjoner av alt fra Voutilainen og Dufour, til antikke lommeur fra Patek og Jules Jurgensen.

I tillegg til dekonstruksjonene, inneholder siden noen interessante intervjuer med bransjeprofiler, samt lekre bilder av utvalgte komplette ur. Speake-Marin understreker at det hele er et én-manns-prosjekt, og at siden konstant vil være i utvikling. Er man det minste interessert i ur og urmakerfaget, er det bare å legge The Naked Watchmaker i favorittlisten først som sist, og jeg gleder meg til å se hvilken retning prosjektet vil ta i tiden som kommer.

Besøk nettstedet og ser mer fra Peter Speake-Marin på thenakedwatchmaker.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!