Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på: Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer

Tett på: Sjöö Sandström Royal Steel Worldtimer

Jon Henrik Haraldsen

Sjöö Sandström har fortsatt sin ambisiøse satsning, og i mai lanserte merket en splitter ny modell. Royal Steel Worldtimer er merkets første mekaniske ur med visning av to tidssoner, og har tydelige familiære bånd til Royal Steel Classic (som vi for øvrig testet i fjor).

sjoo-sandstrom-royal-steel-worldtimer-2933

Den nye Royal Steel Worldtimer har fått en 41 millimeter stor kasse i rustfritt stål. Med unntak av GTM-kransen med 24-timersskala, deler klokken mange designmessige likhetstrekk med Royal Steel Classic. Blant likhetene finner vi de slanke blankpolerte viserne, kroneplasseringen kl. 2, en svakt buet safirkrystall, og urkassens lekre kombinasjon av polerte og børstede flater. Dette bidrar til en viktig stilmessig kontinuitet i kolleksjonen, som overraskende mange mindre produsenter neglisjerer.

sjoo-sandstrom-royal-steel-worldtimer-2939

Ser vi nærmere på urskiven, har Sjöö Sandström droppet Royal Steel Classic sine arabiske numeraler, og istedet gått utelukkende for indekser. De polerte indeksene resulterer i et elegant uttrykk mot den svart glossy bakgrunnen, men små innslag av rødt trekker det hele litt tilbake i en litt sporty retning. Sett i lyst av at uret befinner seg i prisklassen godt under 30.000 kroner, er den opplevde kvaliteten svært høy. I motsetning til en del av konkurrentene, virker det ikke som om Sjöö Sandström har tatt noen snarveier.

sjoo-sandstrom-royal-steel-worldtimer-2929

På rem er Royal Steel Worldtimer en forholdsvis diskré klokke, med en business og business-casual-aktig appell. Den føles ganske enkelt temmelig nord-europeisk, litt i samme ånd som f.eks. IWC og Sinn (de mer dressy modellene). På lenke blir den raskt en smule mer sporty, nesten litt Rolex Explorer II-ish. Og med tanke på at klokken er vannresistant til 100 meter, er den en god match for en aktiv livsstil.

sjoo-sandstrom-royal-steel-worldtimer-2919

La meg være helt ærlig: Jeg skulle ønske klokken hadde fått navnet «Royal Steel GMT», fremfor Royal Steel Worldtimer. For det dreier seg tross alt om en GMT-funksjon, med separat frittstående justerbar viser, fremfor det mange forbinder med uttrykket «worldtimer».

Til syvende og sist er dette en liten detalj, som ikke bør overskygge det faktum at klokken er utstyrt med en av de mest praktiske komplikasjonene som er å oppdrive. På reiser setter man den lille 24-timersviseren til å følge hjemmetid, mens den ordinære timeviseren justeres etter lokaltid. Dermed er man i stand til å holde følge med tiden hjemme, og også hvorvidt det er dag/natt.

sjoo-sandstrom-royal-steel-worldtimer-2931

Selve hjertet i Royal Steel Worldtimer, er det selvtrekkende kaliber SS G6. Dette er en lett modifisert utgave av ETAs kaliber 2893-2, som blant annet har fått en lekker gravert rotor med gullfarget «Sjöö Sandström». I denne prisklassen er et velprøvd ETA-verk en klok løsning. Det er jo nemlig ikke slik at «in-house» nødvendigvis alltid er å foretrekke – i alle fall om man ser bort fra de absolutt øverste prisklassene. For ETA-verk scorer høyt på driftsikkerhet, deletilgang og servicetid.

Sjöö Sandström Royal Steel Classic har en hyggellig startpris på 22.998 kroner på svart alligator rem (høy kvalitet, produsert av Hirsch), mens varianten på stållenke går for et par tusen ekstra.