Leses nå
Tett på Carl F. Bucherer Manero Peripheral

Tett på Carl F. Bucherer Manero Peripheral

2016 er et stort år for Carl F. Bucherer. Under mottoet «Distinctly Golden», har merket refokusert på sin egen identitet og arv, inspirert av hjembyen Lucerne sin barokkarkitektur. For oss her i nord er Carl F. Bucherer fortsatt et ganske ukjent navn, men i land som Sveits, Tyskland, Frankrike og Østerrike, er Bucherer-navnet et svært sterkt merkenavn. Faktisk er morselskapet Bucherer en av verdens absolutt største forhandlere av eksklusive ur og smykker, og forretningen deres i Paris er verdens største av sitt slag. Og selskapet fra 1888 er fortsatt frittstående og familieeid.

Årets største nyhet fra merket, er introduksjonen av det nye manufakturkaliberet CFB A2000. Urverket er fullstendig designet og produsert i Carl F. Bucherer sine fasiliteter, og er en direkte etterfølger av  det in-house-produserte A1000, som ble tatt i bruk for første gang i 2008.

cfb-manero-peripheral-9252

Ved første øyekast skulle man kanskje tro at det dreier seg om et manuelt opptrekkbart urverk, men ser man nøye etter, vil man oppdage en «perifer rotor» som omslutter urverket. Dette så vi også hos forgjengeren A1000, og i ettertid har blant annet merker som Breguet fulgt etter med en lignende mekanisme. Rent estetisk har det nye A2000 det samme lineære og moderne designet som vi kjenner fra CFB fra tidligere, med et tydelig innslag av côtes de Genève.


ANNONSE


cfb-manero-peripheral-9257

Dette leder oss videre til den nye Carl F. Bucherer Manero Peripheral, som er den aller første modellen til å ta i bruk det nye urverket. Og i følge Carl F. Bucherer CEO, Sascha Moeri, er den klassiske Manero-kolleksjonen selskapets viktigste.

cfb-manero-peripheral-9267

Manero Peripheral er tilgjengelig med svart eller hvit urskive, og med en 40,6 mm urkasse i rødt gull eller rustfritt stål. Tykkelsen er oppgitt til 5,28 mm, og uret er vannresistant til 30 meter. Kassen fremstår som svært forseggjort, med en kombinasjon av børstede og polerte flater. Designet er tydelig klassiskinspirert, med en moderne tvist.

cfb-manero-peripheral-9273

På innsiden av kassen sitter CFB A2050, som betyr at det dreier seg om en A2000-familie urverk, med underskive for sekunder og datovindu. Gangreserven er i dette tilfellet 55 timer.

cfb-manero-peripheral-9263

cfb-manero-peripheral-9275

Til sammen er Manero Peripheral tilgjengelig i 6 varianter – svart eller hvit urskive, gull eller stål, skinnrem i alligator eller lenke. Prismessig er stålmodellen indikert å starte på rundt 65.000 kroner, mens varianter i gull vil ligge på omkring det dobbelte.

Mer informasjon om Carl F. Bucherer er tilgjengelig på carl-f-bucherer.com.
[separator type=»space»] [separator type=»thick»]


ANNONSE