Leses nå
Carl F. Bucherer lanserer Manero Central Counter

Carl F. Bucherer lanserer Manero Central Counter

  • Carl F. Bucherers nye kronograf teller sekunder og minutter på sentrale visere.
  • Tallskiven er utstyrt med egne markeringer tilpasset fotball.
  • Modellen er begrenset til 188 eksemplarer med en veiledende pris på 7.350 euro.

Tidenes mest omdiskuterte fotball-VM er godt i gang. Carl F. Bucherer er ikke arrangementets offisielle tidtaker (denne tvilsomme æren går til Hublot), men benytter likevel anledningen til å slippe en nyhet med klare referanser til verdens vakreste idrett.

Manero Central Counter er en uvanlig vri på en mekanisk kronograf. Ved første øyekast ser den ut som en klassisk bicompax, men både markeringene på tallskiven og antallet visere forteller en annen historie.

Carl F. Bucherer Manero Central Counter.

Timer- og minutter angis på konvensjonelle visere, mens små sekunder har tatt plass på høyre underskive. På motsatt side sitter 24-timersvisningen med indikator for dag og natt. De resterende to sentrale viserne tilhører kronografen, og teller henholdsvis sekunder og minutter.

Kronografen er med andre ord optimalisert for å ta tiden på begivenheter under én time – og akkurat det er neppe helt tilfeldig. Carl F. Bucherer har nemlig designet en egen skala for tidtaking av fotballkamper, som er plassert innenfor den tradisjonelle minuttskalaen på tallskiven. Denne grønne skalaen viser tydelig ordinærtid, tilleggstid og eventuelle ekstraomganger.


ANNONSE


Litt gimmicky er det definitivt, men samtidig skal vi ikke glemme at Carl F. Bucherer en reell tilknytning til fotball. Siden 2016 har merket samarbeidet med det sveitsiske fotballforbundet, hvor herrelaget for tiden kjemper mot Brasil, Kamerun og Serbia i Gruppe G.

Urverket i den nye Manero Central Counter bærer navnet CFB 1967, men er ikke egenprodusert vare. Derimot er det snakk om et baseurverk fra Sellita, som er matchet med en kronografmodul fra Dubois Dépraz. Gangreserven er oppgitt å være fra 40 til 44 timer.

CFB 1967 er ikke «in-house» men fremstår som tydelig Carl F. Bucherer likevel.

Av øvrige spesifikasjoner har Manero Central Counter en 42,5 mm kasse av rustfritt stål, med en tykkelse på 14,43 mm. Bezelen er utstyrt med en tradisjonell tachymeterskala, og er belagt med svart DLC. Det buede safirglasset i front har dobbelt AR-belegg, og vannresistensen er oppgitt til 30 meter.

Kun 188 eksemplarer av klokken er tilgjengelig, og den veiledende prisen er satt til 7.350 euro. Vi blir imidlertid ikke overrasket om samme grunndesign vil returnere på et senere tidspunkt i kolleksjonen – og sannsynligvis uten fotball-inspirasjonen.


ANNONSE