Leses nå
Carl F. Bucherer presenterer Manero Minute Repeater Symphony

Carl F. Bucherer presenterer Manero Minute Repeater Symphony

Den mest kompliserte klokken fra Carl F. Bucherer til nå.

Vi lever i en tid hvor både tourbilloner og evighetskalendere er prismessig langt mer tilgjengelige enn før. Minuttrepetisjon er derimot en komplikasjon som fortsatt figurerer nærmest utelukkende i de øverste prisklassene. Ofte er den avanserte slagverk-mekanismen et bevis på betydelig teknisk «know-how» – eller i det minste et hint om høyt ambisjonsnivå.

Manero Minute Repeater Symphony

Bilde: Carl F. Bucherer

Carl F. Bucherer debuterer i år med sin første klokke med minuttrepetisjon. Her hjemme er merket trolig mest kjent for sportskolleksjonen Patravi (inkludert barskingen ScubaTec), men har både evighetskalendere og tourbilloner på merittlisten.

Manero Minute Repeater Symphony byr på en opulent kombinasjon av minuttrepetisjon og tourbillon, og er dermed en fest for både øyne og ører. Modellen troner ikke bare øverst i den dressy Manero-kolleksjonen, men er faktisk den mest avanserte fra Carl F. Bucherer noensinne.

Urkassen av rødt gull måler 43,8 mm i diameter, og byr på en klassisk fasong med en twist. Rett forfra er kassen noe anonym, men sett fra siden åpenbares de spesielle remfestene. Sammen med de børstede og polerte flatene oppnås et raffinert sluttresultat som skiller seg ut fra mengden.


ANNONSE


Den sølvfargede urskiven er laget av palladium-belagt 18k gull, og er kombinert med visere og indekser av rødt gull. Tidligere toppmodeller fra Carl F. Bucherer har alle hatt skiver med børstet solstråle-mønster, men Manero Minute Repeater Symphony har fått en lekker kornet finisj. Ser man godt etter kan man også skimte gongen, som kikker frem i ytterkant av skiven.

Trippel perifer

Bilde: Carl F. Bucherer

Siden Carl F. Bucherer introduserte merkets første egenproduserte kaliber i 2008, har urverk med såkalt «perifer rotor» blitt en av produsentens signaturer. Istedenfor at rotoren er festet i urverkets sentrum (slik den vanligvis er på konvensjonelle automatikk-verk), omgir roteren selve urverket og er festet i ytterkant.

Manero Minute Repeater Symphony drives av det egenproduserte MR3000, som viderefører denne tradisjonen for uvanlig innfesting. Men i tillegg til perifer rotor, er også tourbillonen og slagverk-mekanismens regulator (den du ser kl. 6 på skiven) montert på tilsvarende måte. I motsetning til en typisk flyvende tourbillon, har nykommeren fra Carl F. Bucherer ingen synlige broer hverken i front eller bakkant.

Av øvrige finesser har MR3000 en integrert sikkerhetsmekanisme, som forhindrer feil justering av klokken. Når minuttrepetisjonen er aktiv vises en blå note i det lille vinduet kl. 9 på urskiven, mens kronen låses. Når kronen derimot trekkes ut, vises en liten blå dot. Samtidig låses glidebryteren (som aktiverer minuttrepetisjon–funksjonen) på venstre side av urkassen.

Urverkets finisj later til å være et godt nivå over de mer ordinære modellene til Carl F. Bucherer, men en miks av maskinelt og manuelt arbeid. Platinen er dekorert med perlage, mens klobene byr på Côtes de Genève. Ellers dominerer ulike former for børstet finisj, kombinert med enkelte innslag av speilblank polering.

Førsteinntrykk

Manero Minute Repeater Symphony er en komplisert og lekker drømmeklokke for de få. En flaggskipmodell som først og fremst viser hva Carl F. Bucherer nå er gode for, fremfor å være tiltenkt salg i store volumer. Antallet er er begrenset til 88 eksemplarer, som nok også er en indikasjon på hvilket marked modellen er rettet mot (hint – det er definitivt ikke Norge).

Med en prislapp på heftige 340.000 euro snakker vi også om en prisklasse hvor det er nok av andre fristelser – inkludert kompliserte mesterverk fra produsenter med atskillig mer status og tyngde. Men kanskje er det nettopp det faktum at Manero Minute Repeater Symphony ikke er laget av «the usual suspects», som er en av de største styrkene til Carl F. Bucherer.

Fakta og pris

Carl F. Bucherer Manero Minute Repeater Symphony
00.10925.03.63.01

Diameter: 43,8 mm
Tykkelse: 12,47 mm
Kassemateriale: 18k rødt gull
Urskive: 18k gull belagt med palladium
Glass: Safirglass
Vannresistens: 10 m
Rem: Mørkebrun alligatorrem, 18k foldespenne

Urverk: CFB MR3000
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, 60-sekunders tourbillon, minute repeater
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 65 timer

Tilgjengelighet: 88 eksemplarer
Veiledende pris: 340.000 euro

Mer informasjon er tilgjengelig på carl-f-bucherer.com.


ANNONSE