Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på: Baume & Mercier Classima

Tett på: Baume & Mercier Classima

Jon Henrik Haraldsen

Baume & Mercier er et av de merkene som mange kjenner til, men som mange allikevel ikke vet så altfor mye om. Det sveitsiske merkets historiske røtter går faktisk helt tilbake til 1830, og tar man et dykk i arkivene vil man oppdage mange attraktive modeller fra fordums tid.

Merkets «Classima»-kolleksjon kan sies å være inspirert av fortidens klassiske design, men har siden introduksjonen blitt kontinuerlig oppdatert i tråd med samtiden.

Årets nye Baume & Mercier Classima for herrer har fått et strammere visuelt uttrykk, men har beholdt den stilrene karakteren som kolleksjonen har blitt kjent for.

Uret har nå en 40 millimeter stor polert urkasse med slanke og skarpe linjer, og fremstår nå som atskillig mer elegant enn de kraftigere forgjengerne på 39- og 42 mm. Urkassens fysiske design og dimensjoner føles helt riktig for denne typen ur – klassisk-inspirert men med en moderne undertone.

Den sølvfargede urskiven byr på en miks av appliserte romerske numeraler og enkle indekser, og sentrum er dekorert med Classima-kolleksjonens etterhvert velkjente horisontale guilloché-dekor. Varianten i delgull har gullfargede numeraler, indekser og visere, men varianten i stål byr på noen lekre blå visere som står i god kontrast mot den lyse bakgrunnen.

baume-mercier-classima-back

Tatt i betraktning at Classima befinner seg i et segment som ofte omtales som «affordable luxury», kommer det trolig ikke som noen overraskelse at urverket som tikker på innsiden av krystallen i baklokket, er et selvtrekkende mekanisk Sellita Sw200. Verket er en klone av den velkjente arbeidshesten ETA 2824, og byr på en gangreserve på rundt 38 timer. Rotoren er signert Baume & Mercier og er blant annet dekorert med klassisk «Côtes de Genève» – en liten velkommen touch som slettes ikke alle produsentene i dette segmentet tar seg bryet med.

Baume & Mercier Classima er tilgjengelig på skinnrem i alligator eller på lenke i stål eller delgull. Skinnremmen er utstyrt med en flott foldespenne som er noe av det beste vi har sett i denne prisklassen: Her snakker vi en solid konstruksjon med høy komfort og god brukervennlighet.

Metallenken er en helpolert (two-tone) eller polert/børstet (stål) affære som føles både solid og komfortabel på håndleddet. Dette vil nok slå an blant vanlige forbrukere i «lenkelandet» Norge, men i undertegnedes øyne er det ingen tvil om at varianten på rem fremstår som langt mer elegant og mer attraktiv. Men det skader selvsagt ikke å ha muligheten til å bytte mellom begge deler – for uret får faktisk en ganske annerledes karakter umiddelbart som lenken fjerne eller settes på.

Den nye Baume & Mercier Classima ventes hos autoriserte forhandlere i Norge i mai/juni, og har en forventet utsalgspris på ca. kr. 22.000 for varianten i stål med lenke og kr. 29.000 for two-tone med lenke. Variantene med rem vil få en lavere pris.

Noen spesifikasjoner:

  • Modell: Baume & Mercier Classima. Ref. M0A10214 (stål/rem), M0A10215 (stål/lenk), M0A10216 (two-tone/rem), M0A10217 (two-tone/lenk).
  • Utsiden: Urkasse i rustfritt stål eller two-tone, 40 mm diameter, 8,95 mm tykkelse, riperesistant safirkrystall i front og baklokk, sølvfarget urskive. Alligatorrem (sort eller brun) eller lenke (stål eller two-tone). Foldespenne (rem).
  • Innsiden: Selvtrekkende mekanisk Sellita SW 200, 28.800 vph (4 Hz), ca. 38 timer gangreserve.
  • Funksjoner: Timer/minutter/sekunder og datovisning.

Mer informasjon og oversikt over autoriserte forhandlere er tilgjengelig på Baume & Mercier sin hjemmeside, www.baume-et-mercier.com.

 

 

Baume & Mercier hos David-Andersen

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.