Leses nå
TAG Heuer Monaco V4 Tourbillon

TAG Heuer Monaco V4 Tourbillon


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Som et av de mestselgende sveitsiske klokkemerkene i Norge, kan det være lett å sette likhetstegn mellom TAG Heuer og deres populære quartz og mekaniske tre-håndsmodeller og kronografer. TAG Heuer har imidlertid en annen side: En svært teknisk sofistikert avdeling med fokus på haute horlogerie.

I denne haute horlogerie-avdelingen – som benytter et tradisjonelt «atelier-aktig» system hvor hvert ur arbeides på av én urmaker – produseres og utvikles TAG Heuers mest kompliserte kreasjoner. Blant disse urene finner man Monaco V4 Concept – verdens første beltedrevne ur, opptrekk via lineært lodd og kulelager – som ble presentert for første gang i 2004, og som til tross for ekspertenes sentiment om at «konseptet aldri vil fungere i produksjon», ble kommersielt introdusert som en produksjonsmodell på liten skala 5 år senere.

Nå, ti år senere, lanseres TAG Heuer Monaco V4 Tourbillon – verdens første beltedrevne tourbillon-ur.


ANNONSE


Urverket har en V-formet hovedplate og broer (derav navnet «V4») med totalt fire fjærhus i en 2 + 2-konfigurasjon som gir totalt 40 timer gangreserve og som visuelt kan minne om sylinderne på en motor.

Mellom fjærhusene som er synlige fra urverkets bakside, finner det rektangulære loddet som erstatter en tradisjonell sirkulær rotor og gjør urverket selvtrekkende.

De små mikrobeltene som knytter sammen flere av urverkets essensielle komponenter har en tykkelse på kun 0.07 millimeter.

De små beltene har en tykkele på kun 0.07 mm.
De små beltene har en tykkele på kun 0.07 mm.

Disse mikrobeltene er blant annet tilknyttet tourbillonen som er plassert kl. 9, og skal i følge TAG Heuer eliminere all «backlash» og gir tourbillon-buret en helt jevn bevegelse.

Ved konstruksjonen av urverk er friksjon en av de største utfordringene – i følge produsenten gir ikke beltene noen nevneverdige fordeler i forhold til dette. TAG Heuer hevder imidlertid at det belte-baserte designet er mer robust når det gjelder sjokk fremfor tradisjonelle tourbillon-design.

Urkassen i titankarbid-belagt grad 5 titan har dimensjonene 41 x 41 millimeter, og har en imponerende safirkrystall med skrå kanter som gir uret et eksklusivt utseende.

Haute horlogerie har en lei tendens til å ikke alltid være spesielt komfortabelt eller «wearable» i praksis, men Monaco Tourbillon V4 faller heldigvis ikke i denne kategorien – faktisk sitter uret som støpt på håndleddet og skiller seg komfortmessig ikke fra andre «ordinære» ur.

Ikke uventet kommer all teknologien og TAG Heuers unike løsninger til en høy pris, og uret har fått en listepris på 120.000 euro.

Stadig flere begynner imidlertid å få øynene opp for kunnskapen og håndverksferdighetene som TAG Heuer haute horlogerie-avdeling besitter, og det vil  ikke overraske om de 50 eksemplarene som er planlagt produsert i 2014 vil finne sine eiere kjapt.

Noen spesifikasjoner:

  • Urverk: Selvtrekkende mekanisk, 28.000 vph, 20 timer gangreserve, tourbillon, 214 komponenter.
  • Urkasse: Sort titankarbid-belagt urkasse i grad 5 titan, 41 x 41 millimeter, safirkrystall med skrå kanter, vannresistant til 50 meter.
  • Rem: Håndstiklet rem i alligatorskinn, foldespenne i titankarbid-belagt grad 5 titan.

Mer informasjon: www.tagheuer.com


ANNONSE


View Comments (41)

Leave a Reply

Your email address will not be published.