Leses nå
TAG Heuer lanserer en ny generasjon Carrera Three Hands

TAG Heuer lanserer en ny generasjon Carrera Three Hands

Grunnmodellen oppdateres i tråd med familiemedlemmene.

Etter noen år med i overkant sprikende designretninger, virker TAG Heuer å ha funnet tilbake til egen identitet. Lanseringer som de nye Aquaracer Professional 300 og fjorårets Carrera Sport Chronograph er begge gode eksempler på vellykket raffinering av selskapets arvegods – egnet for å vekke interesse hos både nye kunder og merkets garvede entusiaster.

Nye Carrera Twin-Time 41 med GMT-funksjon. Bilde: TAG Heuer

For nesten nøyaktig ett år siden ble også nyeste tolkning av det rendyrkede og klassiske kronograf-alternativet – Carrera Chronograph – presentert. Klokker med et åpenbart slektskap til 1960-tallets varianter, krydret med moderne linjer. Det danner det definitive bakteppet når TAG Heuer nå drar sløret av nyeste generasjon Carrera Three Hands.

Fire varianter

Selv om Carrera for mange er synonymt med kronograf, har grunnmodellene (uten tidtakingskomplikasjonen) spilt en viktig markedsmessig rolle siden introduksjonen tidlig på 2000-tallet. Med fjorårets oppussing av Chronograph var det derfor bare et tidsspørsmål før oppskriften ble drysset videre nedover i kolleksjonsfamilien. Det resulterer nå i fire ulike varianter – Day Date 41 mm, Twin-Time Date 41 mm, Date 39 mm og Date 29 mm – som videre forgrener seg på 13 ulike referanser.

Day Date 41, Twin-Time Date 41, Date 39 og Date 29. Bilder: TAG Heuer

De fire variantene deler alle vesentlige designelementer, både med hverandre og med resten av Carrera-familien. Det betyr et litt strammere kassedesign enn på tidligere varianter, samt den nye lenken med «H»-formede lenkeledd vi så på kronografutgavene. Sammenlignet med utgående modeller betyr det et litt mer kraftfullt og maskulint uttrykk, som kanskje vises best på remfestene, viserne og timemarkørene. Også urkassens nye kombinasjon av børstede sider og polerte fasetter løfter inntrykket til det bedre.


ANNONSE


Ved introduksjon kommer Day Date 41 og Date 39 i fire referanser hver (sort skive, sort skive med visere/indekser belagt med roségull, blå skive og grå skive). Alle leveres på nevnte lenke med foldespenne, med unntak av den gråskivede Day Date 41, som kommer på en brun rem av alligator.

Twin-Time 41 leveres i første omgang kun med blå skive, hvor den indre bezelen i henholdsvis blått og hvitt indikerer dag og natt-timer. For Date 29, som åpenbart retter seg mot det kvinnelige publikum, kommer to skivevarianter (blå eller perlemor), som begge har valget mellom vanlige timemarkører i rhodiumbelagt stål, eller 11 diamanter for et ekstra pyntet alternativ.

Calibre 5, 7 og 9

Med oppfriskningen av basekolleksjonen kunne man kanskje håpet at TAG Heuer ville oppgradere også den indre mekanikken. Det er imidlertid ikke tilfelle, på tross av at teksten med «Calibre» på skiven er erstattet med det noe mer beskrivende «Automatic». Fortsatt er det nemlig urverk basert på ETA eller Sellita som tikker på innsiden.

Det betyr på ingen måte at urverkene ikke leverer god presisjon og kvalitet, men applausen fra de kresne entusiastene vil nok utebli. Til det har lista for klokker i prisleiet 30.000 – 40.000 blitt høynet for mye de siste årene, både rent teknisk (tenk gangreserve og antimagnetisme) – og som en katalysator av den kanskje overdrevne godfølelsen et merke-eksklusivt eller egenutviklet urverk gir.

Nevnte konkurranse fra andre merker og det faktum at begge kronografutgavene i samme familie nå drives av Heuer 02 har likevel bidratt litt til håpet om noe nytt og spennende, også for de enklere modellene. På en annen side hadde det trolig presset prisen oppover og derfor gitt markedsmessig dårlig mening.

Førsteinntrykk

De nye utgavene av TAG Heuer Carrera Three Hands leverer akkurat som man forventet, med Twin-Time som den kanskje aller beste. De henter viktige (og generelt vellykkede) detaljer fra sine søsken – og summen er klokker som har mer å by på enn modellene som erstattes. Spesielt liker jeg kassens tydeligere karakter, som passer meget godt med den nye lenken. Det løfter helheten på en god måte.

Jeg mistenker likevel at denne gruppen Carrera ikke vil bli noe førstevalg for eksisterende entusiaster, verken av merket TAG Heuer eller for øvrig. Til det er designet litt for trygt og prisen litt for høy, sett opp mot naturlige konkurrenter (både innad i egen kolleksjon og utad) som byr på mer «krydder» i modellene sine.

Det betyr nok likevel lite for TAG Heuer, som med sitt meget sterke merkenavn garantert vil oppleve stor suksess med disse klokkene. De representerer tross alt en sterk inngang til TAG Heuers univers – og til mekaniske klokker som sådan.

Først og fremst mistenker jeg derfor at de vil oppleve konkurranse innad i egne rekker, hvor Carrera må konkurrere med den røffere Aquaracer om å bli et naturlig førstekjøp. For noen vil de kanskje sammen utgjøre en passende klokkesamling, med én for hverdag og én for fest?

Fakta og pris

TAG Heuer Carrera – Day Date 41 / Twin-Time Date 41 / Date 39 / Date 29

Diameter: 41 mm / 41 mm / 39 mm / 29 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Flere ulike
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 meter (10 ATM)
Lenke/rem: Stållenke / brun skinnrem

Urverk: Calibre 5 / Calibre 7 / Calibre 5 / Calibre 9
Type: Mekanisk selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato (alle). GMT (Twin-Time Date). Dag (Day Date)
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 38 timer / 50 timer / 38 timer / 40 timer

Veiledende priser: 32.300 – 34.600 kroner / 35.150 kroner / 30.050 – 32.300 kroner / 25.500 – 36.250 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på tagheuer.com.


ANNONSE