Leses nå
TAG Heuer lanserer Carrera Chronograph

TAG Heuer lanserer Carrera Chronograph

Kolleksjonen utvides med fire nye elegante kronografer.

TAG Heuer har lange tradisjoner innen sporty kronografer. Spesielt de historiske Carrera-modellene utgjør noe av merkets viktigste arvegods, som opp gjennom årene har blitt forvaltet med noe varierende suksess.

Som et ledd i feiringen av 160-årsjubileet til TAG Heuer, ble kolleksjonen i sommer oppdatert med nye Carrera Sport Chronograph. Introduksjonen markerte et steg vekk fra det modulære og skjeletterte uttrykket som har preget Carrera-kronografene de seneste årene, til fordel for et mer klassisk og familiært uttrykk.

Elegant sportsklokke

Nye Carrera Chronograph er en fortsettelse av ferden mot et mer rendyrket og klassisk uttrykk. Designet har et åpenbart slektskap med de tidligste Carrera-modellene fra 1960-tallet, men er en moderne nytolkning fremfor noen kopi. Tenk gjerne klassisk Porsche 911 til nye Porsche 992.

I motsetning til tidligere nevnte Carrera Sport Chronograph, er dagens nykommer fri for bezel med tachymeterskala, og diameteren er redusert til 42 mm. Dermed smetter modellen inn i det størrelsesmessige tomrommet mellom Carrera Sport Chronograph på 44 mm, og årets vintage-orienterte jubileumsmodeller på 39 mm.


ANNONSE


Underskivene for kronografen er plassert kl. 3 og 9, mens dato og små sekunder er å finne kl. 6. Symmetrien er muliggjort av TAG Heuers egenproduserte kaliber Heuer 02, som de seneste årene har drevet flere av merkets mest attraktive modeller. Det kolonnehjul-baserte urverket ble utviklet som et mer påkostet alternativ til kaliber 1887, og ble opprinnelig presentert i 2013 under navnet «1969» (og senere omdøpt til «CH80» for en kort periode). The Naked Watchmaker har for øvrig gjort en glimrende gjennomgang av urverket her.

Ved dagens lansering presenteres totalt fire ulike referanser, med henholdsvis svart, blå, grå eller sølvfarget urskive. To av modellene kommer på lenke med delvis polerte midtledd, mens de øvrige to leveres på brun alligatorrem.

Førsteinntrykk

I mine øyne har Carrera-kolleksjonen vært moden for en oppdatering, og personlig ble jeg aldri helt fortrolig med TAG Heuers satsing på åpne urskiver og «hi-tech» som luktet litt av både Zenith Defy og Hublot. Årets nye Carrera-modeller spiller igjen på styrkene til TAG Heuer, fremfor å være et forsøk på å være noe merket (i mine øyne) ikke er.

Carrera Chronograph fremstår som sporty, elegant og ukontroversiell. Entusiaster på retro-kjøret vil nok mene at klokken er for lite lik den ikoniske «originalen», mens fansen av de seneste årenes Carrera vil kunne mene at nykommeren er for lite eksotisk. For mange andre kan imidlertid Carrera Chronograph både være et attraktivt førstekjøp, eller en klokke som kan inngå i en større samling.

TAG Heuer Carrera Chronograph

Referanse: CBN2010.BA0642 (svart) / CBN2011.BA0642 (blå) / CBN2012.FC6483 (grå) / CBN2013.FC6483 (sølv)
Diameter: 42 mm
Kasse: Rustfritt stål
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 m

Urverk: Heuer 02, egenprodusert
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dato, kronograf
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 80 t

Rem / lenke: Stållenke (svart / blå) / lærrem (grå / sølv)

Veiledende priser: 60.900 kroner (svart / blå / grå) / 63.900 kroner (sølv)
Tilgjengelighet: Oktober 2020

Mer informasjon er tilgjengelig på tagheuer.com.


ANNONSE