Leses nå
TAG Heuer Carrera Sport Chronograph

TAG Heuer Carrera Sport Chronograph

Mer eleganse og egenprodusert urverk er hovedingrediensene når Carrera fornyes.

Kronografer har stått sterkt hos TAG Heuer gjennom årtier – med Monaco og Carrera som kolleksjonens best kjente familier. For selskapets 160-årsjubileum og klokkeåret 2020 er det sistnevnte som virker å få hovedfokus. Det har allerede resultert i to spesialutgaver i begrenset antall – med 160 Years Silver Limited Edition som en klar personlig favoritt.

Designfilosofien i den etterhvert omfattende Carrera-kolleksjonen spriker litt i flere retninger, fra det helt retro-klassiske til det ultramoderne. Sistnevnte har vært et tydelig satsingsområde de seneste årene, med både nye urverk og hyppig bruk av avanserte materialer – gjerne i skjønn forening med skjeletterte skiver. Med de to jubileumsutgavene har man også fått noen flotte vintage-inspirerte kandidater, før man nå altså mener at tiden er kommet for det man kan omtale som basismodellene i dagens Carrera-familie.

Fire varianter som også hinter om veien videre

I første omgang velger TAG Heuer å dra sløret av fire nylanseringer. Felles for de alle er bruken av Heuer 02, som erstatter det tidligere benyttede Calibre 16 (basert på ETA 7750). Det egenproduserte urverket har etterhvert fått noen år på baken – og det er sånn sett ingen overraskelse at man nå utvider det til enda flere modeller. Det betyr moderne egenskaper og en kraftig forbedret kraftreserve på 80 timer (som TAG Heuer litt unødvendig har valgt å understreke med teksten nederst på skiven).

Sort og blå stålmodell med matchende keramisk bezel (Bilde: TAG Heuer)

Også fra utsiden er de fire variantene identiske i form, men med ulike farger og detaljer. To modeller kommer med et gjenkjennelig «TAG Heuer-design», hvor sort eller blå skive kombineres med en matchende keramisk bezel. I tillegg kommer en litt sprek variant hvor en grønn skive får selskap av en bezel i stål, samt en mer pyntet utgave hvor roségull og keramikk blandes.


ANNONSE


Felles for alle fire er det litt skarpere designet, hvor man bevisst bruker polerte og børste overflater på kassen, sammen med en lett konisk form, for å gjøre klokken visuelt slankere og mer elegant. Skivene har et litt spesielt sirkulært børstet design som brytes pent av de tre underskivene, mens de tydelige røde kontrastfargene som krydret tidligere modeller er borte. Sammen med kortere remfester og en lett raffinert lenke gjør det at klokkene derfor beveger seg et tydelig steg mot det mer elegante.

En nedtonet stålbezel og en pyntet keramisk bezel med roségull (Bilde: TAG Heuer)

Bli ikke overrasket om det også vil komme enda flere varianter på denne plattformen. Faktisk fremkommer det av pressemeldingen at ytterligere varianter vil bli vist frem allerede i september, før man avrunder året med to spesialutgaver.

Førsteinntrykk

TAG Heuer Carrera har en flott historie og har bydd på en del fine modeller gjennom årene. For meg personlig er det utvilsomt de klassiske modellene som appellerer mest til egen smak – i langt større grad enn de moderne tolkningene med modulære kasser og skjeletterte skiver. Derfor liker jeg også at man drar disse nylanseringene litt i retning av det klassiske, med et resultat jeg finner mer elegant og anvendelig enn foregående modeller. Spesielt varianten med stålbezel og grønn skive ser meget flott ut.

Fire ulike varianter av nye TAG Heuer Carrera (Bilde: TAG Heuer)

Fortsatt vil nok størrelsen på 44 mm være i største laget for enkelte, og det taler også litt i mot det elegante preget. Av erfaring tror jeg likevel at disse bærer ørlite mindre enn tallene tilsier. Dersom de passer håndleddet kan kanskje dette være modellen hvor TAG Heuer for alvor lykkes i å både fange den sporty essensen i Carrera og samtidig elegansen som kreves til pyntede anledninger.

Norsk pris på stålmodellene er oppgitt til 65.900 kroner, mens utgaven med detaljer i roségull nok havner noe høyere.

Fakta og pris

Modell: TAG Heuer Carrera Sport Chronograph
Diameter: 44 mm
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 100 m (10 bar)

Urverk: Heuer 02, egenprodusert
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dato, kronograf
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 80 timer

Rem/lenke: Lenke (stål) / svart alligatorrem med foldespenne (stål/gull)

Veiledende pris: 65.900 (stål)
Tilgjengelighet: Juli 2020

Mer informasjon er tilgjengelig på tagheuer.com.


ANNONSE