Leses nå
TAG Heuer Carrera – 160 Years Silver Limited Edition

TAG Heuer Carrera – 160 Years Silver Limited Edition

En lansering som viser hvor bra Carrera kan være på sitt beste.

TAG Heuer er blant de mest kommersielle merkene i dagens klokkemarked – både på godt og vondt. Ymse samarbeidsprosjekter og lanseringer har gjort at mange hardbarkede entusiaster savner dagene da selskapet kun het Heuer. Heldigvis har de også kommet med noen flotte lanseringer de siste årene som burde hjelpe på troen.

Sammen med Monaco er Carrera den mest kjente familiegrenen i TAG Heuers klokkeunivers. Navnets historie og popularitet er da også noe selskapet har forsøkt å kapitalisere på og kolleksjonen spenner nå over et vidt spekter klokker. Fra de klassiske til de langt mer moderne (gjerne modulære) variantene. Siste års lanseringer i Carrera-serien har heldigvis vitnet om et litt fornyet (foreldet?) fokus på det slanke og elegante fra kronografens storhetstid – og denne lanseringen tar den vellykkede oppskriften enda et skritt i riktig retning.

Nylanseringen og inspirasjonskilden. (Foto: TAG Heuer / Montasje: Tidssonen)

TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition skal feires selskapets (drumroll) 160-årsjubileum. Det er kanskje også det eneste jeg direkte misliker med denne lanseringen, for er det noe både TAG Heuer og andre overforbruker i markedsføringen er det nettopp feiring av alskens jubileer av variabel viktighetsgrad. Men, feiring tilside så er det den flotte og ettertraktede ref. 2447S fra 1964 som danner inspirasjonen for nylanseringen. Dette var nettopp da selskapet het kun Heuer, og som TAG Heuer har valgt å reflektere ved bruk av den klassiske logoen på skiven. Dette er likevel ingen relansering, men en moderne tolkning både i form av en økt størrelse til herlige 39 millimeter og ikke minst Heuer 02-urverket på innsiden.

Klassisk design og moderne teknologi

Jubileumsutgaven kommer med en sølvfarget skive med sunray-effekt og låner flere visuelle elementer fra originalen, herunder de små gule sirklene i ytterkant av timemarkørene. Likevel er modellen tydelig renere og skarpere i sitt design, og det trente øyet vil se at underskivene og deres funksjon er tilpasset nettopp urverket på innsiden. Naturlig ettersom originalen benyttet calibre 72 fra gode gamle Valjoux.


ANNONSE


Heuer 02. (Foto: TAG Heuer)

Heldigvis har TAG Heuer lagt alle tegn til jubileumsfeiringen på baksiden, nærmere bestemt på selve rotoren. Urverket forøvrig er et selvtrekkende kolonnehjul-basert kronografverk med vertikal clutch, og en solid gangreserve på 80 timer. Det gir en ganske utsøkt blanding av klassisk design og moderne teknologi.

TAG Heuer Carrera – 160 Years Silver Limited Edition kommer i totalt 1860 eksemplarer, hvor antallet viser til årstallet for stiftelsen av det originale selskapet. Veiledende pris er ikke klart, men ser ut til å havne i området 60.000 norske kroner når denne blir tilgjengelig i juni. Se ikke bort fra at denne oppskriften kan resultere i nye ikke-limiterte varianter fremover, for dette er Carrera nær sitt aller beste!

Fakta og pris

Modell: TAG Heuer Carrera – 160 Years Silver Limited Edition
Diameter: 39 millimeter
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 10 bar (100 m)

Urverk: Heuer 02
Type: Mekanisk, automatisk opptrekk
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder; kronograf
Frekvens: 4 Hz (28.800 vph)
Gangreserve: 80 timer

Rem: Sort alligator

Veiledende pris: Ca. 60.000 kroner (ubekreftet)
Tilgjengelighet: Fra juni 2020, 1860 eksemplarer

Mer informasjon er tilgjengelig på tagheuer.com.


ANNONSE