Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Sjöö Sandström Royal Steel Classic Anniversary Edition

Sjöö Sandström Royal Steel Classic Anniversary Edition

Jon Henrik Haraldsen

I år er det 25 år siden Sjöö Sandström lanserte deres «Automatic S1». Modellen skulle vise seg å bli en suksess, og stod for det svenske merkets første gjennombrudd. Klokken, som ble presentert i en håndlagd boks av svensk bjørketre, mottok blant annet den prestisjetunge designprisen «Utmärkt Svek Form» i 1995.

Sjöö Sandström Automatic S1 (1993). Bilde: Sjöö Sandström.

Ikke overraskende lever designet fortsatt videre hos Sjöö Sandström den dag i dag. Riktignok under navnet «Royal Steel Classic», men selve designet er bortimot uendret. Jeg testet en nyere Royal Steel Classic for noen år siden, og ble meget imponert.

Nå lanseres Royal Steel Classic Anniversary Edition – en jubileumsmodell i kun 100 eksemplarer. Klokken bygger på inneværende Royal Seel Classic 41 mm, men har fått et par iøynefallende unike trekk.

Den røde tallskiven har både mønster og tekst som gjør det tydelig klart at dette er en jubileumsmodell – for ikke å snakke om tallet «25» plassert som en indeks kl. 5. Rødfargen er på sin side tatt fra noen tidligere modeller, som nyter status som spesielt ettertraktede blant merkets fans. Baklokket er av den tradisjonelle typen uten glass, og er utsmykket med en spesiell inngravering.

Spesifikasjoner:

  • Modell og referanse: Sjöö Sandström Royal Steel Classic Anniversary Edition.
  • Det ytre: Kasse i rustfritt stål, 41 mm diameter – safirglass i front, dekorert lukket baklokk – tallskive og visere med hvit  Super-LumiNova – lenke i rustfritt stål – vannresistent 100 meter.
  • Det indre: SS G7 (Soprod), selvopptrekkende – timer, minutter, sekunder, dato – 28.800 vph (4 Hertz) – 42 timer gangreserve.
  • Pris og tilgjengelighet: 22.100 SEK – 100 eksemplarer.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.