Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Sjöö Sandström lanserer ny Royal Steel Classic

Sjöö Sandström lanserer ny Royal Steel Classic

Jon Henrik Haraldsen

I år er det 23 år siden svenske Sjöö Sandström lanserte sin første klokke. Modellen «Automatic S1″ vant gullmedaljen for beste svenske design i 1995, og det er dette designet som er selve fundamentet for den inneværende Royal Steel Classic-kolleksjonen.

Det har blitt gjentatt så ofte at det nesten blir en klisjé, men personlig mener jeg at god forvaltning av et klokkemerke, ofte dreier seg om»evolusjon fremfor revolusjon». Denne tanken deles tilsynelatende av våre venner i Stockholm, og beviset ligger blant annet i denne ukens lansering av den nye og oppdaterte Royal Steel Classic 36mm.

rsc36mm3

Mens søsknene måler henholdvis 41 og 32 mm i diameter, er det nå den størrelsesmessig mellomste klokken i Royal Steel Classic-familien, som nå har blitt oppdatert. Utvilsomt et dristig valg fra Sjöö Sandström, for fortsatt er det mange som kvier seg med å bevege seg under den «magiske» 40 mm-grensen. Samtidig virker det som om stadig flere entusiaster begynner å få sansen for litt mindre klokker. Det nok ikke uten grunn at blant annet Tudor lanserte publikumsfavoritten Black Bay 36 tidligere i år.

Da jeg testet Royal Steel Classic 41mm for snart to år siden, følte jeg at klokken hadde en slags «Rolex Explorer-esque» vibe (på budsjett, vel å merke). Ut i fra bildene, kan nok det samme sies om nykomlingen på 36 mm. Det er ikke nødvendigvis nøyaktige likheter i designet jeg sikter til, men derimot de grove trekkene. En «no bullshit»sportsklokke i stål med lenke, som ikke føles malplassert hverken i friluftsliv (vannresistant til 100 meter) eller til dressen.

rsc36mm2

Sammenlignet med den 36 mm store forgjengeren, har urkassens design blitt finjustert med litt mindre kantede trekke. Selv om det visuelle uttrykket er forholdsvis enkelt, innehar Royal Steel Classic 36mm noen etterhvert karakteristiske særtrekk. Kransens tre nivåer, representerer Stockholm/Sverige/verden. Designet er også tiltenkt å minimere faren for kransen hekter seg i skjortekanter, og den spesielle kroneplasseringen kl. 2, skal sørge for god bærekomfort. Klokken har også blitt utstyrt oppdatert «tapered» lenke, som er bredere ved hornene, enn ved låsen.

rsc36mm4

På innsiden av nye Royal Steel Classic 36mm, sitter et selvtrekkende Sjöö Sandström kaliber «SS G7», som skal dreie seg om et lett modifisert urverk fra sveitsiske Soprod. Prismessig har klokken fått en veilledende pris på 18.700 svenske kroner, og er dessuten tilgjengelig med urskive i hvit perlemor.