Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Sinn blir offisiell leverandør til Kommando Spezialkräfte Marine

Sinn blir offisiell leverandør til Kommando Spezialkräfte Marine

Jon Henrik Haraldsen

Sinn har i en årrekke gjort seg bemerket med sine kompromissløse og robuste «verktøyklokker». Rent spesifikasjonsmessig byr det tyske merket på råeste som er å oppdrive, med både tysk ubåtstål og en rekke teknologier, som sikrer maks pålitelighet og resistanse under utfordrende forhold.

Det Franfurt am Main-baserte merket har i mange år levert klokker til den tyske antiterrorstyrken GSG 9 – elitestyrken som er underlagt det tyske føderale politiet. Nylig inngikk Sinn samarbeid om å levere offsielle dykkerklokker til den tyske marinens spesialstyrke, KSM (Kommando Spezialkräfte Marine).

SINN_UXSKampfschwimmer02_19012016_1600

Klokken har fått det passende navnet Sinn UX S Combat Swimmer, og er basert på de serieproduserte UX S (EZM 2B)-modellene. UX S Combat Swimmer ble utviklet etter de tekniske kravene som ble formulert i en anbudsinbydelse fra det tyske Federal Office of Bundeswehr Equipment, Information Technology and In-Service Support (BAAINBw), hvor Sinn ble valgt ut som det beste alternativet. Kravene gikk blant annet på lesbarhet (også under vann), resistanse mot sjøvann, slitestyrke, og praktisk bruk (inkludert rotering av dykkerkransen).

SINN_UX_S_Kampfschwimmer_1600_rad

Sinn oppgir ikke de eksakte spesifikasjonene for den nye spesialmodellen, men det er nærliggende å tro at klokken har mye til felles med de ordinære UX-modellene. Det innebærer et temperaturstabilisert ETA 955.652 quartz, 44 mm urkasse i tysk ubåtstål (PVD og Tegiment-behandlet), Hydro-teknologi for lesbarhet under vann og «Captive» dykkerkrans som ikke spretter av. Urverket er trykkresistant til 5.000 meter (500 bar) , mens urkassen er trykkresistant til 12.000 meter (1200 bar).

SINN_UXSKampfschwimmer02_19012016_crop

Dessverre vil den nye Sinn UX S Combat Swimmer ikke bli tilgjengelig i salg over disk, noe som også er tilfellet med klokken som leveres til GSG 9 (Sinn produserer riktignok en GSG 9-variant med logo). Men når det er sagt, er man ikke så langt unna med en «vanlig» UX S-modell.

Mer informasjon om Sinn er tilgjengelig på sinn.de.