Leses nå
Sinn er tilbake med Arktis (med live-bilder)

Sinn er tilbake med Arktis (med live-bilder)

Iskald tilbakekomst fra Frankfurt am Main.

I 1999 lanserte Sinn verdens første dykkerkronograf som med sikkerhet kunne operere i både de kaldeste og varmeste miljøer. Modellen fikk navnet 203 ARKTIS og garanterte sine funksjoner uavhengig av om det var -45 eller +80 grader.

Nyheten: Sinn ARKTIS 206 II.

På Basel-messen relanseres ovennevnte referanse i anledning dens 20-årsjubileum, nå under nytt navn: ARKTIS 206 II. Nyheten beholder originalens karakteristiske blå skive og bezel i børstet stål, men spiller videre på ny teknologi.

Flere oppdateringer er derimot gjort med det funksjonelle ved uret. 203 hadde opprinnelig kronografknapper som måtte skrus ut for å kunne brukes. 206 beholder kun den kosmetiske funksjonen ved dette og kan dermed enklere tas i bruk. Videre er kassen blåst opp noe i størrelse, fra 41 mm til 43 mm. I følge Sinn gjør dette uret mer moderne, men de har kanskje ikke fått med seg at de fleste andre nå er på vei i andre retning – med mindre modeller.

I ekte Sinn-stil er uret fullspekket med tanke på å lage en robust kronograf. Uret er utstyrt med en kapsel som fanger opp eventuell fuktighet – et trekk Sinn er alene om.


ANNONSE


Hemmeligheten bak resistensen for ekstreme temperaturer er blant annet oljen tyskerne har tatt i bruk i urverket. Merket har utviklet en olje med lav viskositet, hvilket betyr at at den ikke blir markant seigere selv når gradestokken sprenger ut i blått. Dermed opprettholdes urverkets pålitelighet. Samtidig er ikke oljen så tynn at den renner ut av sine respektive deler når solsteken er på sitt aller groveste – selv i Dubais sanddyner.

Alternativ: For de som synes den blå skiven blir for sprek finner du samme teknologi i den sorte utgaven, 206 St Ar.

Med samme teknologi kommer også en versjon med sort skive, 206 St Ar. På innsiden av begge tikker Valjoux 7750 – som vanlig i Sinns kronografer.

  • Modell: Sinn 206 Arktis II.
  • Det ytre: Kasse i stål – 43 mm i diamenter, 17 mm tykkelse – safirglass foran og bak – blå tallskive – vannresistent til 300 meter – lenke i stål.
  • Det indre: Valjoux 7750 – selvopptrekkende – 44 timers gangreserve – 28.800 vph – timer, minutter, sekunder, dato, ukedag og kronograffunksjon.
  • Pris: 3.600 euro på lenke.

ANNONSE