Leses nå
SIHH 2017: IWC – en oversikt

SIHH 2017: IWC – en oversikt

IWC rettet som vanlig spesielt fokus mot én kolleksjon, og i år var det Da Vinci-familien som var satt i fokus. Kolleksjonen ble senest oppdatert på 2000-tallet, hvor den fikk en ny tonneau-formet urkasse. Årets Da Vinci er imidlertid inspirert av 80-tallets karakteristiske runde Da Vinci, som blant annet inkluderte Kurt Klaus sin ikoniske Da Vinci evighetskalender fra 1985.

2017-utgaven av Da Vinci legger stor vekt på det kvinnelige publikum, men det betyr ikke at herrene er oversett. Flaggskipet er den nye Da Vinci Tourbillon Retrograde Chronograph. Som navnet tilsier, er det snakk om en heftig kreasjon med både tourbillon, retrograd visning av dato, og kronograf. Jeg har skrevet mer detaljert om modellen her, og rent prismessig snakker vi om 110.000 sveitsiske franc.

iwc-da-vinci-tourbillon-retrograde-chronograph-3

Den er kanskje et halvt hakk mindre komplisert, men det er allikevel Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph, som er min personlige favoritt i kolleksjonen. Klokken har tydelig referanser til Kurt Klaus sin Da Vinci evighetskalender fra 1985, men fremstår som både moderne og mer raffinert. En klokke man virkelig gliser av, spesielt i rødt gull (den finnes også i stål). Med sine 43 mm er den ingen småtass, men kvalitetsfølelsen er skyhøy. På innsiden finner vi IWC sitt selvtrekkende manufakturkaliber 89630. I rødt gull havner klokken på 43.000 sveitsiske franc, mens utgaven i vi ligge på 32.000 sveitsiske franc.

iw392101


ANNONSE


Da Vinci Chronograph Edition «Laureus Sport for Good Foundation» er foreløpig den eneste rene kronografen i kolleksjonen. Jeg tipper det vil komme flere senere på året, men klokken er slettes ingen dårlig start. Som de tidligere Laureus-klokkene, har modellen en blå urskive og baklokk gravert med en barnetegning. Urkassen i stål måler 42 mm i diameter, og huser et selvtrekkende in-house kaliber 89361 med flyback-funksjon. Veiledende pris er 13.500 sveitsiske franc.

iw393402_lifestyle

For herrene vil nok Da Vinci Automatic være å regne som innstegsmodellen i kolleksjonen, selv om IWC hevder at klokken er unisex. Her er det snakk om en enkel og stilren klokke på 40 mm, med enten sølvfarget urskive og skinnrem fra Santoni, eller skifergrå urskive kombinert med stållenke. Urverket er et enkelt selvtrekkende kaliber 35111. Klokken starter fra 5.600 sveitsiske franc.

Les også...

iw356602

I tillegg ble også Da Vinci Automatic 36 og Da Vinci Automatic Moon Phase 36 – begge med en urkasse med en diameter på 36 mm. Disse er nok i all hovedsak aktuelle for kvinnelige kjøpere, og byr på samme designspråk i et litt mindre format. Startprisen er 5.600 sveitsiske franc.

otteren-690x120


ANNONSE