Leses nå
IWC – «The Year of the Aquatimer»

IWC – «The Year of the Aquatimer»

Det har vært knyttet mye spenning til IWCs presentasjon på klokkemessen SIHH 2014. Årsaken er todelt – ikke bare er manufakturet fra Schaffhausen blant de mest populære merkene blant norske entusiaster, men 2014 markerer også «The Year of the Aquatimer» som innebærer en oppdatering av hele Aquatimer-familien.

IMG_5504

IWCs filosofi har de siste årene vært basert på evolusjon fremfor revolusjon, og dette er også tydelig årets oppdaterte Aquatimer-modeller, og urene har designelementer som kan spores tilbake til både vintagemodeller og GST-modellene som ble introdusert på midten av 90-tallet.

Selv om modellene varierer i størrelse og funksjonalitet er det i år to fellestrekk som går igjen – samtlige modeller er utstyrt med det nye IWC SafeDive-systemet (se bildet nedenfor) som innebærer at det indre bezelet følger bevegelsen til det ytre bezelet (kun mot klokken), og alle modellene har også IWCs hurtigskiftsystem for lenke/rem.


ANNONSE


IMG_5485

 

Aquatimer Automatic

Den enkleste nykomlingen er Aquatimer Automatic. Dette er en «no bullshit» Aquatimer med stålkasse på 42 mm diameter og en vanntetthet på 300 meter.

DSCF4957

På venstre side (kl. 9) av uret skimter man det patenterte IWC SafeDive-systemet – altså ikke en heliumventil eller krone slik mange først antok da bilder av de nye modellene ble lekket sent i fjor.

IW3290-1

Modellen vil være i totalt fire utgaver: Med lenke eller gummirem og med svart eller sølvbelagt urskive.

IW3290-3Aquatimer Automatic 2000

DSCF4978

En Aquatimer Automatic 2000 er til Aquatimer Automatic det en Rolex Deepsea Sea-Dweller er til en Submariner: En større og mer maskulin storebror med råere spesifikasjoner. Den beundres av de fleste, men med sine voksne 46 millimeter passer den neppe på alle håndledd.

DSCF4975

Til tross for den voksne størrelsen føles uret overraskende komfortabelt på håndledden – mye grunnet det faktum at kassen er i titan, samt den komfortable gummiremmen. På innsiden tikker IWCs eget selvtrekkende manufaktururverk, Calibre 80110, med en frekvens på 28.800 vph og en gangreserve på rundt 44 timer.

Aquatimer Chronograph

DSCF4909

Aquatimer Chronograph deler det samme rene uttrykket som Aquatimer Automatic, men har en i tillegg stoppklokkefunksjon og en stålkasse som måler 44 millimeter i diameter. Modellen er vanntett til 300 meter og kommer i fire variasjoner: Svart eller hvit urskive med lenke eller gummirem. Urverket er et velprøvd IWC Calibre 79320 med 44 timers gangreserve.

Aquatimer Chronograph Edition «Galapagos Islands»

DSCF4917

Den forrige gummierte Galapagos-utgaven var en publikumsfavoritt, og med denne oppdaterte utgaven forsøker IWC å gjenta suksessen. I motsetning til Aquatimer Chronograph er denne modellen utstyrt med IWCs eget selvtrekkende in-house calibre 89365 med 68 timers gangreserve. Kassen er i gummiert rustfritt stål og uret er vanntett til hele 300 meter.

Aquatimer Chronograph Edition «50 Years Science for Galapagos»

DSCF4907

Aquatimer Chronograph Edition «50 Years Science for Galapagos» kan kanskje best beskrives som en limitert utgave av forennevnte Aquatimer Chronograph Edition «Galapagos Islands». Med unntak av fargen på visere og indekser er urene er nærmest identiske, men denne modellen er limitert til kun 500 eksemplarer.

Aquatimer Chronograph Edition «Expedition Charles Darwin»

DSCF4923

Med «Expedition Charles Darwin» leverer IWC enda en variasjon av forennevnte chronograph, men nettopp denne modellen er kanskje mest spesiell – dette er første gang IWC benytter bronse som kassemateriale i en av sine armbåndsur. Bronse har lang historie som et materiale brukt ved skipskonstruksjon og i tråd med Charles Darwins samtid er bronse valgt som hyllest til ham. Kassen vil over tid utvikle en unik patina – en karakteristikk som verdsettes sterkt av entusiaster og samlere.

Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month

DSCF4929

Noen ur tar pusten fra deg. Hvorvidt det skyldes den massive kassen i roségull, det vakre og kompliserte urverket, eller kanskje en kombinasjon – det som i alle fall er sikkert er at Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month er et slikt ur.

DSCF4937Uret har en diameter på hele 49 millimeter(!) men til tross for at dette er «feil» så er det bare så rett – frykten for det som papiret virker som et enormt ur transformeres til kiling i magen og barnslig fascinasjon i det man holder det i hånden. Dette er virkelig et leketøy for voksne gutter! Ønsker man å kjøpe ett bør man imidlertid være rask, for modellen er limitert til 50 eksemplarer.

DSCF4946Urverket er et selvtrekkende manufakturverk, Calibre 89801,  med evighetskalender, chronograph med flyback-funksjon og 68 timers gangreserve. Urskiven har to doble display som gir rom til den digitale visningen av dato og måned, og modellen har dessuten skuddårsvisning plassert kl. 6.

Aquatimer Deep Three

Kjennere er kanskje allerede kjent med GST Deep One (1999) og Aquatimer Deep Two (2009) – begge modeller med innebygget dybdemåler. Aquatimer Deep Three er som navnet tilsier nummer tre i rekken, og byr på en mekanisk dybdemåler i kombinasjon med chronograph.

DSCF4921

Stålkassen har en diameter på 46 millimeter og er vanntett til 100 meter. Uret drives av det selvtrekkende IWC Calibre 30120 og har en gangreserve på 42 timer.

Denne modellen er definitivt noe for seg selv, men er kanskje forbehold spesielt interesserte?

Aquatimer Chronograph Edition «Expedition Jacques-Yves Costeau»

28_IWC_Aquatimer_IW376805_mood

Vi klarte dessverre ikke å få tatt et bilde av den siste chronographen til IWC, men denne modellen er en variasjon på tidligere nevnte Aquatimer Chronograph. Med unntak av urskive, visere og det dekorerte baklokket deler den de øvrige spesifikasjonene til denne modellen.


ANNONSE