Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Seiko lanserer Prospex SPB199 Alpinist

Seiko lanserer Prospex SPB199 Alpinist

Jon Henrik Haraldsen

En ny limited edition eksklusivt for Europa – presentert i samarbeid med FratelloWatches.

Denne uken har våre venner hos FratelloWatches teaset om en ny lansering fra Seiko. Vår første impuls var at det dreide seg om et nytt samarbeid à la Omega Speedy Tuesday (og Speedy Tuesday 2), men denne gangen dreier det seg om noe annet.

Seiko Prospex SPB199 er en ny spesialmodell i Alpinist-familien, og er begrenset til 2.020 eksemplarer. Klokken skal selges eksklusivt i Europa, og vil de neste ukene kun være tilgjengelig for forhåndsbestilling gjennom FratelloWatches’ egen nettbutikk. Prisen er satt til 880 euro, og inkluderer en ekstra semsket rem brandet med Fratello. Dessverre oppgir butikken imidlertid at klokken kun kan sendes til Nederland, Tyskland, Frankrike, Italia, Belgia og Luxembourg.

Det er imidlertid ingen grunn til å fortvile, for SPB199 vil også komme til Norge. I følge distributøren Optura er lanseringsdatoen satt til 13. november, og den veiledende prisen er 10.998 kroner. Totalt ventes et titalls klokker å komme til salg over disk i Norge.

Men la oss gå tilbake til selve klokken. Det er lett å trekke paralleller til SPB089, som ble lansert som en «US limited edition» via klokkenettstedet (eller nærmere bestemt klokkebutikken) Hodinkee. Nye SPB199 er imidlertid basert på den seneste generasjonen Alpinist, som drives Seikos egenprodusert kaliber 6R35 fremfor det eldre 6R15. Kassen måler 39,5 mm, og modellen er er utstyrt med både den karakteristiske interne kompass-bezelen og forstørrelse over datovinduet.

Spesielt for den nye Europa-utgaven er den blågrønn urskiven med solstrålemønster, som har fått navnet «Mountain Glacier». Klokken leveres også med to remmer (eller tre via Fratello), som begge er utstyrt med foldespenner.

Fratellos utgave med ekstra semsket lærrem. (Bilde: FratelloWatches)

Førsteinntrykk

Direkte nyskapende er Alpinist SPB199 ikke. Her har Seiko ganske enkelt tatt en populær modell, gitt den en ny og lekker urskive, og pakket den som en limited edition. I tilfellet Alpinist er det enkle også det beste – for man har tross alt med en allerede attraktiv modell å gjøre.

Skivefarger koker oftest ned til en smakssak, og personlig syns jeg «Mountain Glacier» ser riktig så flott ut. Ikke den sterke blåfargen vi har blitt kjent med hos mange merker (inkludert Seiko) de seneste årene, og heller ikke en trendy grønnfarge (som ikke er noe for alle og enhver). Resultatet er en lekker, litt annerledes og forholdsvis allsidig klokke.

Remmene som klokken leveres på er slettes ikke dumme, og foldespenne er en luksus man ikke skal ta for gitt i denne prisklassen. Likevel savner jeg lenke som et alternativ eller inkludert i pakken. Å skaffe en lenke ved siden av vil imidlertid neppe by på noen større problemer, annet enn å merkes noe på lommeboken.

(Bilde: FratelloWatches)

Fakta og pris

Seiko Prospex Alpinist «Mountain Glacier»
SPB199J1

Diameter: 39,5 mm
Tykkelse: 13,2 mm
Remfeste-til-remfeste: 46,4 mm
Remfeste: 20 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Grønn-grå, solstrålemønster
Glass: Safirglass (front/baklokk), forstørrelse over datovindu, AR (underside)
Vannresistens: 200 meter
Remmer: Mørkegrønn lærrem med foldespenne, sandfarget nylonrem med foldespenne, grå semsket lærrem (kun ved kjøp via Fratello)

Urverk: 6R35, egenprodusert
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 70 timer

Tilgjengelighet: 2.020 eksemplarer (eksklusivt for Europa), lanseres i Norge 13. november 2020.
Veiledende pris: 10.998 kroner

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!