Leses nå
Rolex lanserer ny Daytona i hvitt gull

Rolex lanserer ny Daytona i hvitt gull

Rolex markerer 100 år med 24-timersløpet på Le Mans.

Under årets Watches & Wonders dro Rolex frem en helt ny tolkning av deres svært populære kronografserie Daytona. Endringer som i Rolex-målestokk var betydelige, med en rekke små justeringer av både kasse, tallskive og urverk.

Nå, knappe tre måneder senere, overrasker den sveitsiske giganten med en ny spesialutgave av modellen til ære for 100-årsjubileet til 24-timersløpet på «Le Mans» – og den byr på flere små overraskelser.

Ref. 126529LN

Lenge var Rolex «enkle» å forutse når det gjaldt lanseringer. Selskapet holdt seg til Baselworld – og nå i de senere år Watches & Wonders – for å slippe sine årlige nyheter, uten store krumspring utenfor messesesongen. Ei heller har den ubestridte eneren innen luksusklokker hatt for vane, i moderne tid, å lansere spesialutgaver i samarbeid med andre merkevarer eller partnere.

Etter at Dufour kom inn som CEO virker imidlertid selskapet å ha trått litt ut av den tidligere sfæren, og stadig oftere gjør de små grep eller lanseringer som virker litt utenfor det vi har lært oss å forvente. Deepsea Challenger kom i nytt materiale, langt utenfor sesong, og åpent baklokk på flere modeller er bare noen eksempler i så måte.

I dag kom enda en uventet nyhet, da Rolex i det stille lanserte Cosmograph Daytona 126529LN. Den bygger naturlig nok over samme lest som sine søsken, men byr på flere uventede endringer. De hvite underskivene mot den sorte tallskiven og bezelmarkeringen av «100» i rødt er de åpenbare, men en nærmere studering avslører også at timetelleren nå – svært passende – går opp til 24 timer, fremfor de normale 12. Legg også merke til de klassiske firkantene på underskivenes ulike markeringer, som er tydelig nikk til de gamle «Paul Newman»-utgavene.


ANNONSE


En meget vakker moderne Daytona.

Nyheten leveres med både lenke og kasse av hvitt gull og skiller seg derfor ytterligere fra eksisterende modeller i nåværende line-up, ettersom ingen av lenkevariantene i gull kommer med keramisk bezelinnlegg. Snur man klokken rundt finner man i tillegg et åpent baklokk, som under Watches & Wonders var eksklusivt forbeholdt utgaven i platina.

Safirglasset i baklokket gir innsyn til enda en liten nyhet, nemlig calibre 4132. Det deler alle viktige tekniske egenskaper med sine nære søsken, 4130 og spesielt 4131, men er altså en teknisk lett endret utgave for å la kronografens timeviser halvere hastigheten fra å vise 12 til å vise 24 timer. Det gjøres ved en ny patent, som opplyses å bestå av syv ekstra deler. Utover det er urverket identisk med 4131, men tykkelsen er ørlite opp fra standardutgavene og viser nå 12,2 millimeter på skyvelæret.

Et diskré rødt 100-tall indikerer knytningen mot Le Mans.

Likt 4131 byr verket på et ganske betydelig hopp på stigen hva angår finish, herunder en skjelettert rotor i roségull og Rolex’ egen variant av Côtes de Genève på broene. Urverket byr på selskapets nyeste teknologi og kan skilte med en nøyaktighet på +2/-2 og 72 timer gangreserve.

Les også...

Summen av alt betyr det en spesialutgave av Rolex Daytona som både er visuelt svært appellerende og som byr på flere små detaljer som kresne entusiaster vil sette pris på. Lanseringen bryter samtidig med mange «uskrevne» regler, herunder den tydelige inspirasjonen fra klokker fra en svunnen tid. Det ser vi svært sjelden fra produsenten med kronelogoen, som nesten alltid holder stø kurs fremover.

«Tilgjengelig»

Modellen er ikke oppgitt å komme i noe forhåndsdefinert begrenset opplag, men regn med at den blir svært vanskelig å få tak i via din lokale forhandler.

Røde detaljer på «Daytona» og «100» i tachymeterskalaen.

Får man likevel muligheten til å dra kortet vil norsk pris, i skrivende stund, være velvoksne 574.000 kroner. Da får man til gjengjeld den kanskje flotteste Daytonaen som finnes i den nåværende katalogen.


ANNONSE