Leses nå
Rolex lanserer eget program for sertifiserte bruktklokker

Rolex lanserer eget program for sertifiserte bruktklokker

  • Rolex går inn i annenhåndsmarkedet med Rolex Certified Pre-Owned.
  • Klokkene som tilbys leveres med attest på ekthet og to års garanti.
  • Programmet blir i første omgang tilgjengelig hos Bucherers butikker i seks ulike land.

Interessen for brukte klokker er trolig på sitt høyeste noensinne, og de seneste årene har en rekke tilbydere sprunget frem. Alt fra rene opportunister ute etter kjappe penger, til etablerte autoriserte forhandlere og nye internasjonale satsinger backet av proffe investorer.

Nå går Rolex inn i annenhåndsmarkedet med et eget program for sertifiserte bruktklokker. Kjernen i Rolex Certified Pre-Owned er en offisiell bekreftelse på originalitet, og to års garanti som utstedes ved kjøp. Programmet vil ikke omfatte klokker som er nyere enn 3 år gamle på tidspunktet de skal selges.

Ordningen rulles i første omgang ut i butikkene til Bucherer i Sveits, Østerrike, Tyskland, Frankrike, Danmark og Storbritannia allerede denne måneden. Fra våren vil øvrige autoriserte forhandlere av Rolex få mulighet til å ta del i programmet.

I den offisielle pressemeldingen presenteres Rolex Certified Pre-Owned som et ønske om å «følge bruktklokkene som sirkulerer i markedet, med mål om å preservere, vedlikeholde og garantere for noe som allerede eksisterer».


ANNONSE


Sekundært fremheves det at ordningen gir kunder «en håndfast og øyeblikkelig mulighet til å bli en del av Rolex-verdenen». En mulighet som de seneste årene ikke har eksistert, grunnet den enorme etterspørselen etter merkets klokker. Merket skriver også at «Rolex-klokker – nye eller brukte – bør bare kjøpes fra offisielle Rolex-forhandlere, som er er autoriserte for å selge og ivareta Rolex-klokker».

Foto: Rolex

Bak de store ordene ligger trolig et ønske om mer kontroll over klokkene og merkevaren. Trolig også en bit av den voksende kaken – selv om de nøyaktige detaljene rundt praksis og økonomisk aspekt ikke er kommunisert.

Kunngjøringen fra Rolex gir egentlig flere spørsmål enn svar, men at dynamikken i annenhåndsmarkedet og prisene vil kunne påvirkes er nok uunngåelig. Før ordningen er rullet ut globalt og får satt seg, er det imidlertid vanskelig å vite nøyaktig hvilken effekt Rolex Certified Pre-Owned vil få.


ANNONSE