Leses nå
Urmaker Bjerke satser på salg av brukte klokker

Urmaker Bjerke satser på salg av brukte klokker

Bjerke Vintage & Pre-owned blir et trygt og forutsigbart alternativ i annenhåndsmarkedet.

Norges desidert største autoriserte forhandler retter nå blikket mot markedet for eldre og nyere brukte klokker. Det var Finansavisen som først omtalte saken.

Med konseptet Bjerke Vintage & Pre-owned tar Urmaker Bjerke sikte på å legge forholdene til rette for en sikker og forutsigbar handel, som reduserer eller eliminerer usikkerhet knyttet til momenter som klokkens ekthet, stand, betaling og levering. I følge Bjerke vil hver klokke presenteres med en grundig tilstandsrapport, og service eller reparasjoner vil på forhånd være utført etter behov. Klokkene vil også leveres med ett års garanti.

Seriøse og kapitalsterke aktører i annenhåndsmarkedet er imidlertid ikke noe nytt fenomen, og rene bruktforhandlere som Watchfinder & Co. (eid av Richemont siden 2018) og Watchbox har allerede satt sitt tydelige spor i bransjen. Sistnevnte samarbeider nå med anerkjente forhandlere som Govberg, Les Ambassadeurs og Ahmed Seddiqi & Sons. Verdt å nevne er også store autoriserte forhandlere som sveitsiske Bucherer og svenske Nymans Ur, som begge har egne konsepter for bruktklokker.

I første omgang vil Bjerke Vintage & Pre-owned rulles ut digitalt, som en frittstående nettbutikk på Urmaker Bjerkes nettside. Fysisk visning av klokkene vil skje etter avtale, og finne sted i et eget rom i butikken i Nedre Slottsgate.


ANNONSE


Urmaker Bjerke i Nedre Slottsgate. (Foto: Urmaker Bjerke)

Allerede i dag er et skjema oppe på nettsiden, hvor potensielle selgere av brukte klokker kan sende inn sin informasjon. Urmaker Bjerke vil tilby både muligheten for rent salg hvor selger får utbetalt direkte, eller eventuelt som en delfinansiering/tilgodelapp for fremtidig kjøp hos forhandleren.

Til Tidssonen forklarer Joakim Bjerke, administrasjonsdirektør hos Urmaker Bjerke, at Bjerke Vintage & Pre-owned primært vil fokusere på merker i selskapets ordinære portefølje. Likevel utelukker han ikke at et og annet unntak kan forekomme i spesielle tilfeller.

I forhold til dokumentasjon på klokkene som ønskes solgt av kunde, forklarer Bjerke at det ikke vil foreligge noen absolutte krav, men at selskapet jobber aktivt med de juridiske aspektene. Hver sak vil behandles «case by case», hvor modell, alder, papirer og andre faktorer vil være en del av den totale vurderingen.

Mer informasjon om Bjerke Vintage & Pre-owned er tilgjengelig på urmaker-bjerke.no.


ANNONSE