Leses nå
Richard Mille lanserer RM 50-02 ACJ Tourbillon Split Seconds Chronograph

Richard Mille lanserer RM 50-02 ACJ Tourbillon Split Seconds Chronograph

[separator type=»thin»]

Følg Tidssonen på Facebook og Instagram for flere oppdateringer fra SIHH!

[separator type=»thin»]

I urenes verden er det ingen mangel på kreative samarbeid og utstrakt bruk av merkeambassadører. Under årets SIHH 2016 viser Richard Mille frem resultatet av sitt samarbeid med Airbus Corporate Jets – flyprodusenten Airbus sin avdeling for privatfly.

RM50-02_1

Når urmerkene roper «samarbeid», er det ikke alltid greit å vite hva den reelle situasjonen faktisk er. Men for den nye RM 50-02 ACJ Tourbillon Split Seconds Chronograph, er samarbeidet langt på vei en to-veis affære hvor begge aktørene har bidratt med sitt. Urdesignet ble nemlig skissert av Sylvain Mariat, sjef for ACJ sitt designstudio, er resultatet av et tett samarbeid mellom Mariat og Julien Boillat og Salvador Arbona fra Richard Mille sin avdeling for forskning og utvikling.

IMDG9747


ANNONSE


Rent estetisk er det ikke vanskelig å se at RM50-02 er en Richard Mille, og det har blitt satset på utstrakt bruk av åpne og skjelletterte designelementer. Enkelte av de interne urverksdelene har fått et spesielt belegg, som vanligvis benyttes innen luftfartsindustrien for å beskytte motorer og chassisdeler mot korrosjon.

Urkassen (50,10 x 42,7 mm) er utført i en titan og aluminiumslegering, som også benyttes i turbinbladene på Airbus sine jetturbiner. Det sekundære keramiske bezelet ble på sin side utviklet for å etterligne fasongen på ACJ sine vinduer. For første gang har også de karakteristiske proprietære Richard Mille-skruene måttet vike for Torq-skruer, som også benyttes av Airbus. Kronen er inspirert av en jetmotor, og er dessuten gravert med Airbus-logoen.

RM50-02_12

Det hersker ingen tvil om det er snakk om et komplisert stykke moderne haute horlogerie, for RM 50-02 kombinerer en avansert splittsekund-kronograf og en tourbillon. Modellen er bygget rundt det nye manuelt opptrekkbare kaliber RM 50-02, som har en gangreserve på 70 timer. Verket byr dessuten på indikator for både gangreserve og dreiemoment, samt indikator for kronens 3 posisjoner (opptrekk-nøytral-tidsjustering).

Richard Mille RM 50-02 ACJ er en limited edition på kun 30 eksemplarer, og blir eksklusivt tilgjengelg i Richard Mille sine egne butikker. Prisen er heftige 1.050.000 amerikanske dollar.

Mer informasjon om Richard Mille er tilgjengelig på richardmille.com.


ANNONSE