Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Ressence Type 1

Ressence Type 1

Jon Henrik Haraldsen

Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Få merker har skapt så mye blest og positiv omtale på kort tid som det belgiske klokkemerket Ressence. Og det er kanskje ikke så rart: Merket produserer unike ur som fascinerer entusiaster med sitt spesielle design og ytterst særegne måte å vise tiden på.

Grunnlegger Benoit Mintiens er først og fremst en designer, og dette er med på å gi Ressence en filosofi som tydelig skiller merket fra andre aktører i samme segment.

Der konkurrentene ofte fremhever urets indre og kompliserte funksjoner, ønsker Ressence et fokus som ligger på selve visningen av tid. Forstyrrende elementer tones ned eller elimineres, og tidsvisningen på fremsiden av klokken settes dermed i sentrum.

Mange vil nok derfor hevde at Ressence – med sitt enkle og rene design – er et svært friskt pust i et segment som ofte er preget av maksimalisme.

Årets nye Ressence Type 1 er en videreutvikling av av Type 1001 som Tidssonen tok en nærmere kikk på i fjor.

Uret har nå en ny og tynnere urkasse, og den tradisjonelle kronen er eliminert.

Både justering av tid og opptrekk for å sette uret i gang skjer via den ytterste ringen på urets bakside.

Justering av tid og opptrekk skjer nå ved å bevege den ytre ringen på urets bakside – ikke helt ulikt systemet på Ressence Type 3, men enklere og mer intuitivt.

Som nevnt innledningsvis er det selve tidsvisningen som er Ressence sitt fokus, og det er også her merkets magi ligger.

Ressence Type 1B («B» for «Black»).
Ressence Type 1G («G» for «Guilloché»).

I motsetning til tradisjonelle ur, hvor urskiven primært er en statisk flate, har Ressence en dynamisk urskive i konstant bevegelse som endrer urets visuelle uttrykk drastisk fra minutt til minutt.

Visningen av minutter skjer via den store «viseren» på urskivens største plate, mens timer indikeres på telleren som går fra 1 til 12. De to siste tellerne indikerer henholdsvis sekunder og dag.

På papiret er Type 1 en mer raffinert utgave av Type 1001, men i det urene sammenlignes fysisk side ved side, er forskjellen påfallende.

Ressence Type 1W («W» for «White»).

Visuelt fremstår Type 1 som fysisk mindre – til tross for at diameteren på 42 millimeter er den samme som forgjengeren Type 1001.

Unike ur som Type 1 har en lei tendens til å være langt fra komfortable å leve med i dagliglivet, men med fraværet av krone og de integrerte hornene oppleves klokken som svært behagelig på hånden.

Til tross for sin unike karakter, føles Ressence Type 1 som et tradisjonelt armbåndsur.

Ressence Type 1Ch («Ch» for «Champagne»).
Ressence Type 1R («R» for «Ruthenium»).

Ressence Type 1 vil bli tilgjengelig i totalt 5 ulike finisher – hvit, svart, ruthenium, champagne og guilloché – og norsk listepris er oppgitt til 147.000 kroner (155.000 for utgaven med guilloché urskive).

Noen spesifikasjoner:

  • Urverk: Selvtrekkende mekanisk urverk med patentert kroneløst opptrekk og tidsetting, 28.800 vph, 38 timers gangreserve. In-house-utviklet modul for tidsvisning.
  • Urkasse: Titan grad 5, 42 millimeter diameter, 13 millimeter tykkelse ved høyeste punkt, buet safirkrystall i front og bakside.

Les mer: www.ressence.eu

View Comments (28)

Leave a Reply

Your email address will not be published.