Leses nå
Reiseklar med Longines Spirit Zulu Time

Reiseklar med Longines Spirit Zulu Time

Longines har utvidet den populære Spirit-kolleksjonen med en ny GMT-modell.

Siden introduksjonen i 2020 har den nye Spirit-kolleksjonen fra Longines begeistret klokkeinteresserte over hele verden.

Årets lansering av Longines Spirit Zulu Time markerer starten på et nytt kapittel for den tradisjonsrike sveitsiske klokkeprodusenten. Modellen er en fortsettelse av Longines’ rike arv innen presisjonsinstrumenter skapt for piloter, og nøkkelrollen innen utviklingen av klokker med visning av tiden for flere tidssoner.

Fra zulu-tid til reisetid

Longines Spirit Zulu Time med svart tallskive og bezel.

Longines Spirit Zulu Time er Spirit-kolleksjonens første modell med GMT-komplikasjon. Ved hjelp av en ekstra timeviser som opererer på en 24 timers skala angitt på bezelen, kan klokken vise tiden i to ulike tidssoner samtidig.

Valget av nettopp en GMT-komplikasjon er ikke helt tilfeldig. I tillegg til å være i tråd med kolleksjonens pilotklokke-estetikk, henter Spirit Zulu Time også inspirasjon fra det sveitsiske merkets stolte historie.

Navnet «Zulu Time» er tatt direkte fra Longines’ aller første armbåndsur med tidsvisning for to tidssoner. Denne klokken ble introdusert så tidlig som i 1925, og hadde et distinkt «Z-flagg» på tallskiven.

Det spesielle flagget refererte til universaltid UTC/GMT – også kjent som «zulu-tid» for piloter og militært personell.

Historisk forgjenger: Longines Zulu Time fra 1925.

For moderne pionerer

Longines Spirit Zulu Time i grønn utførelse.

Tross et navn inspirert av fortiden er Spirit Zulu Time utvilsomt en moderne klokke for moderne eventyr – på tvers av tidssoner. Designspråket følger de eksisterende modellene i Spirit-kolleksjonen, hvor den keramiske bezelen med 24-timersskala og den tilhørende GMT-viseren er de største forskjellene.

Størrelsen er nær identisk med den eksisterende Spirit 42 mm «three hand», men tykkelsen har økt fra 13 til 13,9 mm. Ikke unaturlig med tanke på den ekstra komplikasjonen. Enten man går for lenke eller rem gjøres byttet enkelt med Longines’ hurtigskift-system.

Fargemessig serverer Longines tre ulike varianter, som hver og en kan leveres på lenke eller lærrem. Valgene står mellom grønn bezel matchet med antrasittfarget skive, blå bezel i kombinasjon med blå skive med solstråle-mønster, eller klassisk svart bezel med matt tallskive i samme farge.

På innsiden av Spirit Zulu Time sitter det nye Longines kaliber L844.4, som produseres eksklusivt for merket av søskenselskapet ETA. Funksjonelt kan timeviseren justeres uavhengig av GMT-viseren, og blant de tekniske høydepunktene har det COSC-sertifiserte urverket en balansefjær av silisium og rundt 72 timers gangreserve.

Veiledende pris for Longines Spirit Zulu Time er 31.050 kroner på lenke, eller 29.950 kroner lærrem. Oppdag og kjøp hele Spirit-kolleksjonen på longines.com.