Leses nå
Møt Longines Spirit-kolleksjonen

Møt Longines Spirit-kolleksjonen

Pionerånden lever videre hos Longines.

Fra selskapet ble grunnlagt i den sveitsiske landsbyen St. Imier i 1832, har Longines ved en rekke anledninger satt sitt preg på verdenshistorien. Legendariske piloter og eventyrere som Amelia Earhart, Paul-Emile Victor, Elinor Smith og Howard Hughes er en håndfull av profilene som gjennom tidene har festet sin lit til presisjonsinstrumenter fra Longines. Den nye Spirit-kolleksjonen er en hyllest til pionerene som erobret luft, hav og land – og som fortsatt inspirerer nye generasjoner til å flytte grensene for hva man tror er mulig.

I årets nye kolleksjon smelter pionerånd og rike tradisjoner sammen med innovasjon og moderne design. Spirit-kolleksjonen er ikke rene reproduksjoner av modeller fra Longines’ historiske arkiv, men etablerer en ny og særegen identitet. Blant kjennetegnene er en overdimensjonert krone, kasse med blankpolerte kanter, diamantformede indekser og batong-visere. Elementene er tydelig inspirert av historiske pilotklokker, men er oppdatert for et mer sporty og kontemporært uttrykk.

Spirit-kolleksjonen består av tre grunnmodeller – én kronograf og to modeller med klassisk tidsvisning og dato. Hver av de tre modellene er tilgjengelige med urskiver i matt svart, kornet sølv eller blå solstråle-mønstret finisj, som er synlig bak et lett buet, antirefleksbehandlet og ripesikkert safirglass. Baklokket er solid festet med seks skruer, og er dekorert med Longines’ bevingede timeglass-logo – verdens eldste aktive varemerke registrert hos Den internasjonale opphavsrettsorganisasjonen (WIPO).

Kronografen har en diameter på 42 mm, og har både en tykkelse og vekt som understreker klokkens robuste konstruksjon. Duoen med klassisk tidsvisning måler henholdsvis 42 og 40 mm på tvers. Kassene er utført i rustfritt stål, og har et elegant design med en raffinert miks av polerte og børstede flater og kanter. Samtlige av de tre modellene er utstyrt med skrukroner, og er vannresistente til 100 meter.

En fellesnevner for Spirit-kolleksjonen er de mekaniske urverkene, som er eksklusivt produsert for Longines av det anerkjente søsterselskapet ETA. Kaliber L688.4 (ETA A08.L01) er et kronografverk med kolonnehjul og automatisk opptrekk, hvor gangreserven er på 60 timer. Kaliber L888.4 (ETA A31.L11) er et selvtrekkende urverk med sentralisert tidsvisning, dato og 64 timers gangreserve. Begge urverkene er COSC-sertifiserte kronometere, og er utstyrt med balansefjærer av silisium. Det høyteknologiske materialet har gode antimagnetiske egenskaper, og sikrer både økt presisjon og driftsikkerhet.

Klokkene i Spirit-kolleksjonen kan leveres på lærrem eller lenke av rustfritt stål. Modellene med klassisk tidsvisning og dato er også tilgjengelige i en påkostet «Prestige edition». Klokkene er de samme, men spesialutgavene inkluderer lenke med oppgradert lås, samt lærrem og natorem. Både lenken og remmene er utstyrt med et hurtigskift-funksjon for raskt verktøyløst bytte.

Longines Spirit Chronograph har en veiledende pris på 30.990 kroner. Longines Spirit Automatic i 40 og 42 mm er veiledende priset til henholdsvis 21.390 og 22.390 kroner, mens prisen øker til 27.790 og 28.790 for «Prestige edition».

Les mer om Longines Spirit og se alle variantene på longines.com.