Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på: Raymond Weil Freelancer Diver

Tett på: Raymond Weil Freelancer Diver

Jon Henrik Haraldsen

Raymond Weil har vært representert i Norge i en årrekke. Interessen for merket blant klokkeinteresserte, har imidlertid ikke vært den største. Merket er posisjonert i det litt kinkige mellomsjiktet, hvor det er mange konkurrenter, og flere gode argumenter for å enten gå litt opp eller (gud forby) litt ned i pris. I mine øyne har Raymond Weil vært litt intetsigende og kjedelig, hvor merkets søken etter bred kommersiell appell, har gått på bekostning av egenkarakter og sjel.

Men ting er på gang hos Raymond Weil. I 2014 tok Elie Bernheim  – en av Raymond Weil sine barnebarn – over rollen som selskapets nye CEO. Og det later til at Bernheim, som er i midten av 30-årene, har satt i gang en prosess med å gradvis fornye og friske opp det familieeide sveitsiske merket.

Årets nye Freelancer Diver viser en ny og svært velkommen side av Raymond Weil. Rent estetisk har modellen fått forholdsvis klassisk design, men med innslag av flere moderne elementer. Faktisk minner den litt om Cartier sin kritikerroste Calibre de Cartier Diver – til tross for at denne befinner seg i en atskillig høyere prisklasse. Kanskje har Raymond Weil latt seg inspirere, men det er ikke snakk om noen blåkopi.

_DSC0332

_DSC0336

Urkassen, som er tilgjengelig i stål eller svart PVD-behandlet stål, har en diameter på 42,5. Designet er maskulint og stramt, med forholdsvis lange og spisse horn, og tydelige kanter. Finishmessig kombineres både børstede og polerte flater, som så godt som alltid er en positiv karakteristikk som gir klokker en bedre opplevd kvalitet. Og nettopp på kvalitetsfølelse leverer Raymond Weil varene i denne prisklassen.

_DSC0338

Totalt fire varianter blir tilgjengelig: Stål med lenke, stål med gummirem, PVD med orange detaljer og gummirem, samt PVD med grønne detaljer og gummirem. Alle referansene deler den samme svarte galvaniserte urskiven, som byr på hint av diverse fargetoner under ulike lysforhold. Vinduet for dato er plassert mellom kl. 3 og kl. 5, og er av den vide typen hvor 3 datoer vises samtidig. Undertegnede er ikke spesielt fan av en slik løsning, men den oppleves på ingen måte som spesielt sjenerende.

_DSC0343

Både indekser og tall på urskiven og den keramiske dykkerkransen har Super-Luminova, og det samme går igjen i viserne for minutter og timer. Lesbarheten er god i både dagslys og stummende mørke – eller kanskje nede i dypet, for Raymond Weil Freelancer Diver er faktisk vannresistant til hele 300 meter.

_DSC0330

Bak det faste baklokket sitter et selvtrekkende mekanisk kaliber RW4000 (ETA eller ETA-ekvivalent base). Urverket har en gangreserve på 38 timer, og bør kunne levere bra ytelse og driftsikkerhet til en klokke av denne typen.

Raymond Weil Freelancer Diver ventes hos norske autoriserte forhandlere i juni, og prisen vil starte på rundt 19.500 kroner. Prisen er med andre ord langt i fra avskrekkende, og jeg tror mange vil bli positivt overrasket om man tar en kikk på denne klokken «live».

Mer informasjon om Raymond Weil er tilgjengelig på raymond-weil.com.