Leses nå
Purnell blir offisiell klokke for Ballon d’Or

Purnell blir offisiell klokke for Ballon d’Or

Erling Braut Haaland kan vinne mer enn et trofé, heder og ære.

Fotballprisen Ballon d’Or, eller på norsk «Gullballen», deles årlig ut til verdens beste fotballspiller. Etter å ha blitt satt på pause i koronaåret 2020, kunngjorde arrangøren France Football tidligere denne måneden de nominerte spillerne til Ballon d’Or 2021.

Blant verdensstjerner som Karim Benzema, Kevin De Bruyne, Robert Lewandowski, Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo og nåværende innehaver av prisen, Lionel Messi, debuterer Erling Braut Haaland på nominasjonslisten.

Sannsynligvis skal det litt til for at nordmannen stikker av med den gjeve prisen denne gangen, men det endelige svaret får vi 29. november.

I tillegg til all heder og ære Ballon d’Or innebærer, får årets vinner også en helt spesiell klokke. Samme dag som nominasjonslisten ble presentert, ble det nemlig annonsert at det sveitsiske klokkemerket Purnell er en ny offisiell partner for fotballprisen.


ANNONSE


Midt i blinken for Braut Haaland, som allerede har en veldokumentert interesse for klokker:

«Only Tourbillon»

Purnell er ikke akkurat et velkjent navn for oss her i nord – og er strengt å regne som et nisjemerke i en nisje. Kortversjonen er at merket ble etablert som Cecil Purnell i 2006, og har de siste 15 årene spesialisert seg på tourbilloner. Ikke av den «vanlige» typen, men avanserte multiakse-tourbilloner.

Bak de avanserte urverkene er et samarbeid med Eric Coudray og TEC Ebauches. Den Prix Gaïa-vinnende urmakeren er ingen hvemsomhelst, men er faktisk skaperen av mesterverk som Jaeger-LeCoultres første Gyrotourbillon (som vi så på besøk hos Jaeger-LeCoultre) og MB&F Legacy Machine Thunderdome.

Purnell for Ballon d’Or 2021. Bilde: YouTube / Purnell Official

Klokken som er laget for Ballon d’Or ser ut til å være en variasjon på Purnell Escape Primo, men tourbillon-buret er erstattet med Gullballen i miniatyr. En ball som spinner rundt når urverket tikker og går.

Det gir naturlig nok mange spørsmål om «hvordan» – som produksjonsmetode, montering, , materialer, vekt, gangreserve og funksjon – men ut fra videoen som merket har publisert på YouTube, er det åpenbart snakk om en tourbillon-mekanisme på innsiden av «ballen».

Foreløpig er Purnell sparsomme med de nøyaktige detaljene, men mye tyder på at det er snakk om merkets trippel-akse-tourbillon. Signatur-komplikasjonen til Coudray, som han selv har gitt navnet «Spherion».

Vi venter spent på hvem som blir den nye eieren av klokken, og tipper også at mer informasjon om det tekniske vil komme på purnellwatches.com.


ANNONSE