Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Pre-SIHH: IWC Portugieser Annual Calendar

Pre-SIHH: IWC Portugieser Annual Calendar

Jon Henrik Haraldsen

Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Den eksklusive klokkemessen SIHH nærmer seg med stormskritt, og presenterte også det Schaffhausen-baserte manufakturet IWC en av modellene som vil lanseres offisielt i Genève om noen uker.

IWC Portugieser Annual Calendar posisjonerer seg mellom IWCs særegne Kurt Klaus-designede evighetskalender, og deres enklere dato-modeller. Om det skulle være noe tvil om begrepene: Årskalenderen skiller seg fra den mer kompliserte evighetskalenderen ved å kun skille mellom 30 og 31-dagers måneder, fremfor å også ta hensyn til februar og skuddår.

IW503502_web

Visuelt er den nye Portugieser Annual Calendar umiskjennelig et medlem av IWCS etterhvert velkjente Portugieser-famile, og modellen byr på en rekke designtrekk fra tidligere modeller – spesielt den populære Portuguese Automatic.

Visningen av måned, dato og dag er plassert i tre separate vinduer kl. 12 på urskiven, hvor funksjonen muliggjøres av det nye selvtrekkende in-house IWC kaliber 52850,. som med sine to fjærhus byr på en gangreserve på omkring 7 dager.

IW503502_crop_web

Modellen blir tilgjengelig i 18-karat rødt gull med sølvfarget urskive, eller i rustfritt stål med sølvfarget eller midnattsblå urskive. Urkassen måler 44,2 mm i diameter og har en tykkelse på 15,3 mm, og samtlige varianter kommer utstyrt med en lekker svart alligatorrem fra italienske Santoni.

Det er nok ikke helt tilfeldig at det nettopp er Portugieser Annual Calendar som er den første modellen som vises frem, for mens fjoråret var dedikert til Aquatimer-kolleksjonen, feirer Portugieser-kolleksjonen i år 75-års jubileum. For IWC er 2015 the IWC Year of the Portugieser, og vi kan derfor vente oss en rekke nye Portugieser-modeller når dørene til SIHH 2015 åpnes.

Noen spesifikasjoner:

  • Modell: IWC Portugieser Annual Calendar, ref. IW503501 (stål/sølv) / IW503502 (stål/blå) / IW503504 (rødt gull/sølv).
  • På utsiden: Urkasse i rødt gull eller rustfritt stål, 44,2 mm diameter, 15,3 mm tykkelse, safirkrystall i front og baklokk, vannresistant til 3 bar, svart rem i alligatorskinn med foldespenne.
  • På innsiden: Selvtrekkende in-house IWC kaliber 52850, 28.800 vph (4 Hz), 7 dagers gangreserve (168 timer).
  • Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, gangreserveindikator, årskalender.

Mer informasjon finnes på IWCs hjemmeside, www.iwc.com.