Leses nå
Parmigiani Fleurier Toric Tourbillon Slate

Parmigiani Fleurier Toric Tourbillon Slate

En av de vakreste klokkene fra Parmigiani Fleurier noensinne.

Parmigiani Fleurier, med mesterurmaker Michel Parmigiani i spissen, er kanskje aller mest kjent for sine tønneformede klokker. I den sammenheng regnes Kalpa-kolleksjonen av mange som selve signaturfamilien til merket, og spenner over en rekke ulike komplikasjoner og varianter. Den langt mer klassiske, men likefullt karakteristiske Toric-kassen var imidlertid den første som ble lansert av merket tilbake i 1996 – og nå kommer en variant i rødt gull med tourbillon.

Med en fortid som en meget habil restaurerer, med kjente navn som Patek Philippe Museum på oppdragsgiverlisten, er det ingen overraskelse at Parmigianis første klokke sendte tankene mot det ultraklassiske. Toric-serien er akkurat det i sin enkle sirkulære form og mange vil peke på likheten med merker som Patek Philippe og Breguet, kanskje spesielt på grunn av den riflede dekoreringen av bezelringen.

Slående vakker fra begge sider (Foto: Parmigiani Fleurier)

Nylanseringen har et tydelig slektskap til resten av Toric-kolleksjonen, kanskje spesielt til Chronometre Slate som kom under SIHH 2019. Her finner vi nær samme «grains of rice»-guillocherte skive, som med sin mørke grå farge er svært kledelig til de varme tonene i det røde gullet. Elegante arabiske numeraler er håndappliserte og også disse i rødt gull.

En flyvende 60-sekunders tourbillon er plassert klokken syv, som med sin litt atypiske plassering er et lite nikk til Michel Parmigiainis eget fødselstidspunkt; 07:08 den 2. desember 1950. Sett fra baksiden gir den perifert monterte rotoren (i platina) et uvanlig godt innsyn til mekanikken, og PF517 er samme urverk som sitter i Tonda 1950 Tourbillon-modellene.


ANNONSE


Parmigiani Fleurier Toric Tourbillon Slate (Foto: Parmigiani Fleurier)

Monteringen av den flyvende tourbillonen direkte i verkplaten er med å holde tykkelsen nede, og klokken måler kun 9,45 mm i høyden.

Førsteinntrykk

Siden oppstarten i 1996 har Michel Parmigiani bevist sin kompetanse innen haute horlogerie gjentatte ganger. Med flere priser fra prestisjetunge GPHG har det unge firmaet befestet seg som et av de beste nisjemerkene på markedet, med finisjering som ligger et hakk over de aller fleste.

For min personlige smak er det imidlertid mye i kolleksjonen som ikke treffer helt. Jeg er ingen stor tilhenger av de tønneformede klokkene fra firmaet, og mange av de mest avanserte kreasjonene blir for spesielle i sitt visuelle for meg. Unntak finnes selvsagt, som de enkle og elegante Tonda 1950 og også enkelte av samarbeidsklokkene med Bugatti liker jeg godt. Da er det også herlig å se en klokke som Toric Tourbillon Slate hvor alt treffer såpass godt.

Herlige detaljer (Foto: Parmigiani Fleurier)

Noen vil kanskje finne den ørlite stor med sine 42,8 millimeter, mens andre kanskje ikke vil omfavne den usymmetriske plasseringen av tourbillonen. For meg er dette imidlertid det perfekte eksempelet på hvor bra en Parmigiani Fleurier kan være, når det visuelle blir like bra som det øvrige håndarbeidet. Tydelig Parmigiani, uten å være sær. Bare elegant og gjennomført.

Fakta og pris

Modell: Parmigiani Fleurier Toric Tourbillon Slate
Dimensjoner: 42,8 x 9,45 mm
Materiale: Rødt gull
Vannresistens: 3 atm

Urverk: PF517
Type: Mekanisk, selvopptrekkende; flyvende tourbillon
Funksjoner: Timer, minutter
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 48 timer

Rem: Mørk brun skinnrem av «Havanna alligator». Produsert av Hermès

Veiledende pris: 130.000 sveitsiske franc
Tilgjengelighet: 25 eksemplarer

Mer informasjon er tilgjengelig på parmigiani.com.


ANNONSE