Leses nå
På «Guttekveld» hos Otteren

På «Guttekveld» hos Otteren

Mange klokkeinteresserte i Stavanger-området er nok godt kjent med Otteren Gullsmed & Urmakers årlige «Guttekveld». Den snart 20 år gamle tradisjonen, startet opprinnelig opp som et initiativ for å gi herrene en mulighet til å kjøpe julegaver til sine bedre halvdeler. Med årene har imidlertid kvelden trukket mer og mer i retning av herreklokker.

I år var både Breitling, IWC, Omega, og Bruvik representert. I nye og større lokaler (butikken er omtrent dobbel så stor som i fjor) inviterte merkene til «touch and feel» med litt medbragt snadder. Økningen i areal skulle i teorien bety litt bedre plass enn foregående år. Men når interessen er såpass stor som den er, betyr større plass bare flere gjester. Jeg vet ikke det eksakte antallet gjester, men vil anslå omkring 150 person var innom i løpet av kvelden.

Foruten å treffe på flere trivelige TSere, var mitt personlige høydepunkt å få litt nærkontakt med IWCs Portugieser Tourbillon Hand-wound. En klokke man mildt sagt ikke ser så ofte i det fri, og spesielt ikke i kombinasjonen blå skive og rødt gull.

Når det er sagt hadde Omega tatt med seg flere flotte modeller – også enkelte Basel-nyheter som knapt har vært å se i butikk ennå. Breitling var på plass med et bred utvalg klokker, hvor jeg nok en gang må konstatere at Transocean-familien er en «hidden gem». Bruviks Pulpit Rock har jeg sett tidligere i prototype, men var nå endelig å se i ferdig produksjonsmodell.


ANNONSE


Alt i alt var kvelden en suksess, og jeg krysser fingrene for at «Guttekveld» gjentas til neste år. Det er definitivt et lite lyspunkt i en ellers travel tid frem mot jul.


ANNONSE