Leses nå
Otteren Gullsmed & Urmaker åpner nettbutikk

Otteren Gullsmed & Urmaker åpner nettbutikk

Otteren Gullsmed & Urmaker starter en tredje butikk – på nett.

Flere sterke og profilerte forhandlere har gjort Stavanger til Norges andre store «klokkeby». En av disse er utvilsomt Otteren Gullsmed & Urmaker, som under daglig leder Jørgen Otteren har etablert seg som en entusiastfavoritt med en solid merkeportefølje og årlige events. Svært populære årlige events.

Det har kanskje ligget litt i kortene, men i dag kom nyheten om at Otteren lanserer egen nettbutikk, otteren.no. Dermed slår det familieeide foretaket følge med andre større og profilerte forhandlere som Bjerke, Thune og Lervik Ur i jakten på nettkundene.

Jørgen Otteren, daglig leder i Otteren Gullsmed & Urmaker. (Foto: Otteren.no)

– Tanken bak nettbutikken er å nå kundene der de er. Selv om det er et supplement til butikkene vi allerede har, ser vi på dette som å åpne vår tredje butikk. Samtidig er det viktig for oss å formidle vår dedikasjon til fagene våre. På nettsiden får vi presentert våre fantastiske medarbeidere, og vist hvilken kompetanse vi har sammen. Jeg tror ikke det er noen andre aktører i Norge som har en like stor andel fagutdannet personale, og som dekker like mange fagfelt som det vi gjør, sier Jørgen Otteren til Tidssonen.

Å selge på internett var i mange år ikke et spørsmål om hvorvidt forhandlere «ville», men derimot om de «kunne». Tradisjonelt har klokkemerkene styrt sine salgskanaler med et jerngrep, og internett var i mange år ikke tillatt. Først de seneste årene har flere merker inntatt en gradvis mer åpen tilnærming – trolig til både kundenes og forhandlernes glede. I første omgang tilbyr Otterens nettbutikk klokkemerkene IWC, Breitling og Omega, samt smykker fra Ekenberg Design (tidl. Preikestolen Design) og Georg Jensen.


ANNONSE


– Vi har flere merkevarer som veldig få andre kan tilby på nett. På sikt er målet at alle merkevarene våre skal ut, men vi må ta det litt trinnvis. Hvis det likevel er noen som ønsker å handle en klokke som ikke ligger ute, er det bare å ta kontakt, så legger jeg det ut på forespørsel, sier Jørgen Otteren.

En urmaker i full sving på Otterens verksted. (Foto: Otteren.no)

Otteren røper at det også er ting på gang på gullsmedfronten.

– Nå styrker vi for egenproduksjon av smykker. Gullsmedene våre vil lage unike produkter som kommer til salgs i butikkene. Disse produktene skal det lages kun ett eksemplar av. I løpet av høsten skal vi lansere vår egen kolleksjon av sølv, gull og diamantsmykker som skal lages lokalt på verkstedet vårt i Sandnes. Det ligger allerede ute noen unikater i butikken, og Ekenberg-kolleksjonen viser litt av hva våre dyktige gullsmeder kan gjøre. Vi ønsker å fremstå som en totalleverandør av smykker og ur, med høy faglig kompetanse, avslutter Jørgen Otteren.

Otterens nye nettbutikk kan besøkes på otteren.no.


ANNONSE