Leses nå
Oris lanserer to nye sommerklokker

Oris lanserer to nye sommerklokker

Årets oppdaterte Aquis Date presenteres i to friske varianter.

Under årets Watches and Wonders i Genève presenterte Oris en ny generasjon av bestselgeren Aquis. Kolleksjonen har egentlig røtter langt tilbake i merkets historie, men ble lansert under dagens navn i 2011.

Generasjonsskiftet er et typisk eksempel på evolusjon over revolusjon, hvor Oris har endret og strammet opp modellene med flere små justeringer. Endringer som først og fremst fans og kjennere vil legge merke til.

Den mest påfallende forskjellen er trolig kassen, som har fått en helt ny «slimline»profil. Med slipt fasett på nedre kant og snillere remfester, oppleves Aquis som en slankere klokke.

Sommerlige versjoner

Oris er kjent for å ha et lekent tilsnitt, og har særskilt de seneste årene vist en vilje til å klinke til mer farger.


ANNONSE


Fargelek er også tilfellet for to nye varianter av Aquis Date, som selges inn under overskriften «the sweet taste of a water-melon summer». Markedsføringsavdelingen har utvilsomt hatt en artig dag på jobb, men det er ikke bare tomme ord.

Med henholdsvis grønn og rød tallskive er referansen til vannmeloner ikke helt på jordet, og med hvit keramisk bezel har klokkene et påfallende sommerlig preg. Litt underlig er det dog at modellene leveres på lenke – for her ville matchende gummi vært på sin plass.

Kjente spesifikasjoner

Begge variantene er basert på seneste generasjons Aquis Date i 41,5 mm størrelse. Urverket er arbeidshesten Oris 733, basert på Sellita SW200-1. Det betyr et svingetall på 28.800 halvsving per time (4 Hz) og en gangreserve på 41 timer.

Mekanikken er synlig gjennom mineraglasset i baklokket, mens fronten er beskyttet av et safirglass. Vannresistensen er på 300 meter, og understreker Aquis-familiens posisjon som Oris’ dykkerklokke.

To nye sommerlige Oris Aquis Date.

Både den røde og grønne modellen er tilgjengelig denne måneden, klar for sommeren. Veiledende pris er satt til 29.200 kroner, som sympatisk nok er identisk med de mer ordinære fargevariantene.

Flere av årets nyheter fra Oris er for øvrig presentert på Tidssonens YouTube-kanal her (fra 28 minutter og utover):


ANNONSE