Leses nå
Oris lanserer Divers Sixty-Five 12 Hour Calibre 400

Oris lanserer Divers Sixty-Five 12 Hour Calibre 400

  • Første standardmodell av Divers Sixty-Five med egenprodusert mekanikk på innsiden av kassen.
  • Moderne designelementer – med en ny 12-timers bezelskala.
  • Norsk pris er starter fra 32.900 kroner.

Denne uken er det duket for fest i Genève, når Geneva Watch Days går av stabelen i klokkelandets nest største by. En rekke merker samles for å vise frem sine nyheter, i det som er et mer urbant, løssluppet og uformelt format enn de vante klokkemessene.

Nyheten kommer med enten lenke eller sort lærrem.

Oris har vært fast deltaker på Geneva Watch Days – og selv om merket allerede har sluppet et aldri så lite kobbel av nyheter i år, har de mer å vise frem denne uken. Det inkluderer Divers Sixty-Five 12 Hour Calibre 400, som må sies å være en moderne twist på den klassiske modellserien.

Divers Sixty-Five har lenge vært merkets retro-inspirerte dykkermodeller, med åpenbare likhetstrekk til 60-tallets «skindiver»-design. Det har først og fremst gitt oss slanke proporsjoner, buet glass og ofte rikelig bruk av beige fargetoner. Når Divers Sixty-Five nå for første gang i en standardmodell kommer med nytt urverk på innsiden, er det imidlertid i en mer moderne innpakning enn vi er vant med.

Her finner vi nemlig en elegant stålkasse i en populær 40 millimeters størrelse, og et ellers rent monokromt utseende av sort og hvitt, helt uten fauxtina eller overdrevne vintagevibber.


ANNONSE


Den dreibare bezelen er også av det litt uvanlige slaget, inndelt i 12 timer. Det, og en vannresistens til «bare» 100 meter, sender klokken bort fra å være en dykkermodell og mer i retning av å være en globetrotters hverdagskompanjong. Det riktignok uten å bli noen fullgod GMT, men å følge en annen tidssone er likevel både enkelt, raskt og brukervennlig.

Urverket er synlig gjennom safirglasset i baklokket.

På innsiden finner vi Calibre 400 som er Oris’ store stolthet, og det selvproduserte urverket har gjort stadig flere opptredener i merkets ulike kolleksjoner. Også i Divers Sixty-Five har vi sett urverket tidligere, men da i spesialmodeller i sterkt begrenset opplag.

At det nå debuterer som fast inventar i en hyllemodell er derfor ingen overraskelse, men likefremt gledelig. Urverket byr nemlig på ganske imponerende egenskaper, hvor 120 timers gangreserve, COSC-sertifisering og 10 års serviceintervall er høydepunkter verdt å nevne.

Nye Divers Sixty-Five 12 Hour Calibre 400.

Divers Sixty-Five 12 Hour Calibre 400 virker å være tilgjengelig fra nettsidene til Oris allerede nå, så vi regner med at autoriserte forhandlere også har denne i hyllene raskt. Norsk pris er oppgitt til 32.900 på rem, mens du må opp noen få tusenlapper til 35.000 kroner om du heller ønsker lenke.


ANNONSE