Leses nå
Omega x Swatch – Mission to Moonshine Gold

Omega x Swatch – Mission to Moonshine Gold

Et touch av edelt metall på verdens mest berømte plastklokke.

For nesten nøyaktig ett år siden, den 24. mars 2022, lanserte Omega og Swatch fjorårets definitivt mest omtalte klokke – MoonSwatch. Elleve ulike utgaver, smidd over samme lest som den ikoniske måneklokken, men i en langt mer budsjettvennlig og velkjent Swatch-ånd.

De originale 11 MoonSwatch. Bilde: Omega x Swatch

Med en kasse av Bioceramic (les: avansert plast) og med et relativt enkelt kvartsurverk på innsiden, var det lite som vitnet om klokker for drevne entusiaster. Men MoonSwatch fanget interesse fra både etablerte og nye klokkefans – og var lanseringen som trolig ble mest diskutert under Watches & Wonders-messen, selv om verken Omega eller Swatch deltok på arrangementet.

Om vi skal tro på publiserte tall, ispedd et knippe kvalifiserte spekulasjoner, vitner én million produserte MoonSwatch i 2022 og en tilsynelatende økende interesse for ispirasjonskilden – Omegas Speedmaster Moonwatch – om et stunt som må kunne kalles en gigantisk suksess.

Et år etter lanseringen har kanskje den verste «hypen» lagt seg, selv om klokkene fortsatt er vanskelige å oppdrive direkte fra forhandlere. Det kommer derfor ikke som noen stor overraskelse at Omega og Swatch igjen forsøker å kuppe litt av festen med en ny MoonSwatch-lansering – kun uker før verdens klokkemerker slipper sine nyheter på Watches & Wonders.

Skjermdump. Bilder: Swatch Instagram

Det skjer etter noen dagers intensiv «teasing» i sosiale medier, hvor fire ulike lokasjoner i henholdsvis Europa og Japan ble annonsert som aktuelle åsteder for avdukingen. Med tydelige henvisninger til Omegas «Moonshine Gold» ble det allerede på forhånd klart at årets lansering var av det litt edlere slaget enn sine forgjengere, og med fasit i hånd viste det seg å stemme ganske godt. Likevel er dagens lansering et ørlite antiklimaks for de som hadde sett for seg en Swatch med kasse av edelt metall.


ANNONSE


Mission to Moonshine Gold

Nylanseringen, som lyder navnet «Mission to Moonshine Gold» er identisk med den eksisterende Mission to the Moon, med unntak av kronografens sekundviser. Denne er nå belagt med Omegas egen gullegering, Moonshine Gold. Det sikrer et eksklusivt touch av gull på klokken, samtidig som prisen holdes lav.

Mission to Moonshine Gold.

For de som er ukjent med Moonshine Gold kan det nevnes at det er en gullegering som først ble introdusert i 2019 og er patentert av Omega. Legeringen består av 75% gull, 14% sølv, 1% palladium og mindre enn 9% kobber. Det skal sikre en flott farge, som er ørlite dusere enn vanlig gult gull og plasserer seg ved siden av merkets øvrige ekvivalenter som Bronze Gold og Sedna Gold. Sammensetningen skal også bevare farge og glans bedre enn på tradisjonelle 18-karats gullegeringer.

Som en del av markedsføringsgimmicken forklares det at sekundviserne ble produsert på én og samme dag i februar, mens det var fullmåne på nattehimmelen. Det dokumenteres således på et medfølgende sertifikat. Videre løftes de fire lanseringsbyene frem som viktige verdensbyer for gull, som en forklaring på hvorfor de er valgt ut som utsalgssteder.

Les også...

Eske til «Mission to Moonshine Gold»

Klokken vil være tilgjengelig for kjøp i Tokyo, Zürich, Milano og London fra i kveld klokken 19:00. Hvorvidt klokken kommer for nytt salg senere virker rimelig uklart, for Swatch selv leker litt katt og mus med entusiastene og sier at den kanskje vil dukke opp ved en senere fullmåne.

Prisen er satt til 275 CHF (som er kun 25 CHF over normalutgaven) – og skal vi ta noe læring fra i fjor – og interessen også i år – forventer jeg at det blir kaotiske tilstander utenfor de aktuelle butikkene i kveld. Det er på mange måter forståelig, men samtidig vil mange peke på at lanseringen markerer et aldri så lite anti-klimaks fra oppbygde forventninger.

Sekundviser belagt med Moonshine Gold.

For uavhengig om man likte konseptet med de originale MoonSwatch eller ei, markerte den et markedsføringsstunt og en samarbeidstanke man sjelden har sett maken til i klokkeverdenen tidligere. Det kan strengt tatt ikke sies om dagens lansering, som vitner om latskap fremfor originalitet.


ANNONSE