Leses nå
Omega presenterer Speedmaster Super Racing med en helt ny balansefjær

Omega presenterer Speedmaster Super Racing med en helt ny balansefjær

  • Omega lanserer første klokke med det nye Spirate-systemet.
  • Finjusteringsmekanismen skal gjøre det mulig å oppnå en presisjon på 0/+2 sekunder per dag.
  • Speedmaster Super Racing har fått en veiledende pris på 133.900 kroner.

I starten av denne måneden publiserte Omega en teaser med tittelen «Tiny Device. Massive Change». Etter flere påfølgende drypp (og bekreftet av en klønete lekkasje tidligere i dag) ble det klart at det dreier seg om en ny balansefjær, huset i en ny Speedmaster-modell.

Nå er detaljene om klokken og teknologien endelig sluppet. Navnet er det nokså velklingende Speedmaster Super Racing, som indikerer at det dreier seg om noe spesielt.

Omega Speedmaster Super Racing.

Ved første øyekast fremstår den likevel som kjent, og det er tydelig at modellen bygger på den eksisterende Speedmaster Racing, som ble introdusert av Omega i 2017.

Familietilhørigheten betyr en 44,25 mm kasse av rustfritt stål, selvtrekkende urverk i 9900-familien, keramisk bezel og racing-skive med underskiver kl. 3 og 9. På detaljnivå er det imidlertid flere forskjeller – både av estetisk og teknisk art.


ANNONSE


Feirer 10-årsjubileum

Førstnevnte omfatter en en særegen tallskive med honeycomb-mønster, samt lysegult innslag på visere, indekser, markeringen på bezelen og tekst. Skiven er en hyllest til Omegas konseptklokke, som i 2017 kom seg tikkende gjennom en test i magnetfelt på 160.000 gauss.

Den stripete sekundviseren er på sin side en referanse til Seamaster Aqua Terra >15’000 Gauss, som ble introdusert i 2013. Nettopp 10-årsjubileet for denne modellen er videre markert med en spesiell skrifttype for tallet «10» på datohjulet.

Lenken har også fått seg en overhaling fra de eksisterende Speedmaster Racing, og minner nå sterkt om typen som kommer med den seneste generasjonen Speedmaster Moonwatch.

Nytt finjusteringssystem

Estetisk er kanskje ikke Speedmaster Super Racing noen revolusjon, men på innsiden er ting langt mer interessant. Modellen er nemlig utstyrt med det nye kaliber 9920, som er en videreutvikling av det mer kjente kaliber 9900.

Baksiden med det nye kaliber 9920.

Urverket er det første med Omegas nye Spirate-system, som omfatter en helt ny antimagnetisk balansefjær av silisium. I følge merket vil urmakeren kunne justere verket ved å endre stivheten i fjærens festepunkt, ved hjelp av en spesiell finjusteringsmekanisme på balansebroen. Det patentsøkte systemet skal gjøre det mulig å oppnå et daglig avvik på kun 0/+2 sekunder per dag.

I den offisielle pressemeldingen forteller Omega at den langsiktige planen er å introdusere Spirate-systemet gradvis i flere av merkets urverk.

Speedmaster Super Racing leveres med en ekstra natorem av resirkulert nylon, samt barettverktøy for å få lenken av. Veiledende pris er satt til 133.900 kroner, og i følge Omega er klokken snart tilgjengelig for kjøp.


ANNONSE