Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Omega lanserer Seamaster Diver 300M «James Bond Numbered Edition»

Omega lanserer Seamaster Diver 300M «James Bond Numbered Edition»

Jørgen Erdahl

Enda en utgave av den litt glorete agentklokken. Denne gangen i platina-gull.

I fjor høst, mens man ventet på premieren av «No Time to Die» og lenge før verden gikk inn i coronamodus, lanserte Omega en ny temaklokke rundt verdens mest kjente hemmelige agent – James Bond. Overraskende nok var ikke klokken knyttet opp mot den kommende filmen, men derimot til den da femti år gamle (og ærlig talt ganske forglemmelige) “On Her Majesty’s Secret Service”. En film hvor George Lazenby var hovedrolleinnehaver – og det attpåtil uten en Omega rundt håndleddet.

Med sine mange referanser til agent 007 var uansett klokken ett og to hakk for glorete for egen smak, men 7.007 andre var åpenbart uenige med meg. Det resulterte i nok et samlesett med med to klokker i hhv. stål og gull spunnet rundt samme oppskrift, og senere en vanvittig utgave i platina-gull i 7 eksemplarer. Denne fulgte med «gratis» dersom man handlet en Aston Martin DBS Superleggera designet av Daniel Craig, til den nette sum av $700.007. Da fikk du riktignok også med premierebilletter til filmen.

Aston Martin DBS Superleggera designet av Daniel Craig – og medfølgende Omega

Nå kommer hittil siste kapittel når nok en variant i det Omega omtaler som platina-gull lanseres. Ulikt de foregående virker denne ikke å komme i begrenset opplag, men som en mer rundhåndet «numbered edition».

Samme oppskrift i ny innpakning

Den største nyheten denne gang er legeringen som Omega selv omtaler som platina-gull. Denne har vi sett før i de nevnte 7 Aston Martin-eksemplarene, men dette er første gang den benyttes i en klokke som blir tilgjengelig for et større publikum.

Omega Seamaster Diver 300M «James Bond Numbered Edition» (Bilde: Omega)

I pressemeldingen fremgår det lite spesifikk informasjon om sammensetning og egenskaper, men basert på bildene får man en lys grå kasse som trolig kombinerer platinaens tyngde og begge materialenes glans. Toolwatch-alibiet virker dog å bli oppretthold med den børstede finisjeringen som man ser på både bezel og kassesidene.

Designet forøvrig er kjent fra tidligere, men bruken av hvitt gull i «pistolløpspiralen», på «coat of arms»-symbolet klokken tolv og rundt timemarkørene gjør det (etter min mening) visuelle langt mer uniformt og tiltrekkende enn originalens bruk av gult gull. En annen detalj er bruken av platina i relieff på den keramiske bezelringen.

Detaljene på skiven er denne gangen i hvitt gull (Bilde: Omega)

Fortsatt finner man tallet «50» gjemt i timemarkøren klokken ti og 007 på minuttskalaen. Også baksiden (som Omega ikke har publisert bilder av) finner man James Bonds familievåpen lasergravert og fylt med platina i safirglasset. Med klokken følger også et klokkeskrin formet som en Globe-Trotter™ koffert hvor også en gummirem er med som tilbehør.

Førsteinntrykk

I likhet med spesialutgaven «Commander’s Watch» fra 2017 sliter jeg litt med å finne godfølelsen for disse tematiserte James Bond-klokkene til Omega. Det blir rett og slett for mye av det gode og det jeg mener er en overdreven bruk av referanser. Da appellerer klokkene som faktisk benyttes i filmene mer, som den relativt nye «Seamaster Diver 300M 007 Edition». Når det er sagt er kanskje denne siste lanseringen den som visuelt også er den hittil vakreste i akkurat denne familien.

Men selv om disse lanseringene ikke appellerer til meg og en del andre «klokkeentusiaster», vet jeg at Omega opplever en voldsom respons og etterspørsel i markedet. Derfor gir det perfekt mening fra et markedsmessig ståsted – og kvaliteten på utførelsen kan man nok vanskelig kritisere, for kvaliteten Omega leverer er høyere enn noensinne. Slike spesialmodeller har også en tendens til å bringe oppmerksomhet fra kunder utenfor den normale entusiastsfæren. I samme åndedrag må jeg vel derfor innrømme at det var en spesialmodell av Speedmaster (med tilknytning til en ikke ukjent måneferd) som virkelig antente min egen interesse for kvalitetsklokker en gang for mange år siden.

Platina-gull hever både vekten og prisen (Bilde: Omega)

Ettersom denne utgaven i platina-gull legger seg høyt i pris er det kanskje mer en helgardering at man ikke «banker» noe eksakt produksjonstall. Da står man fritt til å gjøre valgene om antallet som skal produseres når man ser hvilken mottakelse den får i markedet. Med en markedspris som nok legger seg nord for 500.000 norske kroner blir det nok uansett en klokke for spesielt interesserte og velstående James Bond-entusiater.

Fakta og pris

Modell: Omega Seamaster Diver 300M «James Bond Numbered Edition»
Diameter: 42 mm
Materiale: Platina & gull
Vannresistens: 300 meter

Urverk: Caliber 8807 (Co-Axial)
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Frekvens: 25.200 vph
Gangreserve: 55 timer

Rem: Sort skinnrem med foldespenne i platina-gull / Sort gummirem

Veiledende pris: 48.000 sveitsiske franc
Tilgjengelighet: Nummeret utgave

Mer informasjon er tilgjengelig på omegawatches.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!