Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Omega De Ville Tourbillon Numbered Edition

Omega De Ville Tourbillon Numbered Edition

Jon Henrik Haraldsen

Den ikoniske tourbillonen fra Omega har blitt oppgradert.

«Omega» og «haute horlogerie» er to ord man sjelden hører i samme setning. Når merket er tema i entusiastkretser, er det gjerne «enkle» sportsmodeller som Speedmaster og Seamaster – samt en og annen Railmaster – det snakkes om. Likevel har Omega hatt en unik tourbillon i katalogen i over 25 år.

Tourbillonen har også en dypere forankring i Omegas historie. Merkets første tourbillon ble presentert i 1947, og var med det ett av verdens første armbåndsur med den roterende mekanismen. Klokken ble imidlertid spesialprodusert for deltakelse i observatorienes presisjonskonkurranser, og var ikke tilgjengelig for sluttkunder.

De Ville Central Tourbillon ble opprinnelig presentert under Basel-messen i 1994, og var en feiring av Omegas 100-årsjubileum. Ikke bare var modellen det første kommersielt tilgjengelige armbåndsuret med tourbillon fra Omega, men den var også verdens første med en sentralplassert tourbillon. Til tross for en årlig produksjon som etter sigende ligger nært på de øvre sjiktene av independent watchmaking, har modellen gjennomgått flere mindre og større oppgraderinger – både av den ytre og indre sorten.

Videreforedlet for 2020

Omega De Ville Tourbillon Numbered Edition. (Bilde: Omega)

Nå oppdateres den særegne tourbillonen igjen. Bak modellenavnet De Ville Tourbillon Numbered Edition skjuler det seg en moderne luksusklokke i to smaker av gull. Bezel, remfester og baklokk er utført i rødt «Sedna» gull, mens mellomkassen er maskinert fra hvitt «Canopus» gull. Også urskiven er utført i 18k rødt gull, men har fått både mørk PVD-behandling og klassisk solstrålemønster.

Vendes klokken rundt vil man fort oppdage at gullfeberen også lever i klokkens indre. Klober og verkplate er laget av rødt gull, som nærmest gir en visuell effekt av at urverket går i ett med den 43 mm store kassen. Uvant fra et merke som Omega, men riktig valg for en særegen modell som dette.

De Ville Tourbillon Numbered Edition er imidlertid ikke bare en estetisk justering, men hever også det tekniske opp til Omegas «Master Chronometer»-standard. Nøkkelen til sertifiseringen er det nye kaliber 2640, som med et nytt tourbillon-bur av keramisert titan, takler magnetfelt på mer enn 15.000 gauss. Grunnarkitekturen slekter åpenbart på det opprinnelige kaliber 1170 fra 1994, men fraværet av automatisk opptrekksmekanisme gjør både urverket vakrere og slankere.

Førsteinntrykk

Selv om jeg med jevne mellomrom har glemt dens eksistens, har jeg alltid hatt varme følelser for Omegas særegne tourbillon-modeller. De tidligste variantene har imidlertid blitt litt preget av alderen, og årets nye utgave fremstår som en svært vellykket ansiktsløftning.

I mitt hode er det noe grunnleggende forlokkende med en superluksuriøs og teknisk fascinerende klokke fra et såpass uventet hold. Konseptet er også svært sjeldent, og i farten kommer jeg bare på Bulgari og Beat Haldimann som produsenter av noe tilsvarende.

De Ville Tourbillon Numbered Edition er ikke akkurat det åpenbare valget i prisklassen rundt 2 millioner kroner. Den er heller ikke noe typisk førstekjøp innen haute horlogerie. Derimot er det snakk om en spesiell spesiell klokke for spesielt spesielt interesserte.

Omega De Ville Tourbillon Numbered Edition. (Bilde: Omega)

Fakta og pris

Modell: Omega De Ville Tourbillon Numbered Edition
Diameter: 43 mm
Materiale: Rødt gull (Sedna), hvitt gull (Canopus)
Vannresistens: 3 bar (30 meter)

Urverk: Omega kaliber 2640
Type: Mekanisk, manuelt opptrekk
Funksjoner: Timer, minutter, tourbillon med sekunder, gangreserveindikator
Gangreserve: 72 timer

Rem: Svart alligator

Veiledende pris: 1.851.300 kroner
Tilgjengelig: Fra juli 2020

Mer informasjon er tilgjengelig på omegawatches.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!