Leses nå
Norqain lanserer Adventure Neverest Night Sight

Norqain lanserer Adventure Neverest Night Sight

En spennende nykommer med Tudor-verk og selvlysende urskive.

I rekordfart har Norqain blitt en seriøs utfordrer i mellomklassen. Det sveitsiske merket ble etablert i 2018, og har allerede jobbet seg inn hos anerkjente forhandlere som Tourneau, Wempe, Watches of Switzerland og Seddiqi. Her hjemme har Norqain vært tilgjengelig siden i sommer via nettbutikken Ditur.no, og senere Urmaker Christensen og Urmaker Larsen. En slik raskt aksept hos tunge aktører er langt i fra normen.

Norqain er også blant en liten håndfull merker som har tilgang til urverkprodusenten Kenissi, hvor Tudor sitter som majoritetseier. Siden samarbeidet ble etablert i 2020 har flere «Tudor-verk» funnet veien til flere av Norqains modeller, hvor den seneste – Adventure Neverest – ble lansert i sommer.

Adventure Neverest Night Sight

Norqain Adventure Neverest Night Sight. Bilde: Norqain

Nå utvides underkolleksjonen med en ny og uventet referanse. I grove trekk bygger Adventure Neverest Night Sight bygger på samme plattform som søskenmodellene, men den 40 mm store kassen er denne gangen utført i DLC-belagt rustfritt stål. Bezelen har mottatt samme behandling, og er påført de fire himmelretningene fremfor en tradisjonell minuttskala.

Kort oppsummert har Norqain byttet ut «sporty» med «stealth». Urskiven styrker ytterligere dette lett militære preget, og indeksene kl. 12, 3, 6 og 9 er erstattet med store tall. Det store partytrikset avsløres imidlertid ikke før lyset slukkes. Urskiven er nemlig dekket av Super-LumiNova X1, som i mørket lyser opp i grønt. Dermed gir også navnet brått mening.

I likhet med de eksisterende Neverest-modellene drives nye Night Sight av et urverk produsert av Kenissi. Norqain kaller det «manufakturkaliber» – noe som med litt godvilje kan sies å være sant, bortsett fra at det ikke dreier seg om Norqains eget manufaktur. Kaliber NN20/1 er i praksis en variant av MT5602, som blant annet driver de populære Heritage Black Bay-modellene til Tudor.

Norqain NN20/1. Bilde: Norqain

Adventure Neverest Night Sight kan leveres på DLC-belagt lenke, gummirem eller tekstilrem. Vanligvis nøler vi ikke med å anbefale kjøp på førstnevnte, men i dette tilfellet syns undertegnede at tekstilremmen er det beste valget. Både med tanke på estetikk og pris.

Som et lite sidespor er det verdt å nevne at alle Neverest-modellene, inkludert nye Night Sight, er knyttet opp mot The Butterfly Help Project. Dette innebærer at Norqain donerer ti prosent av inntjeningen på klokkene til den veldedige organisasjonen, som retter seg mot familiene til sherpaer som har mistet livet i Himalaya, og gir barna deres hjelp til skolegang.

Førsteinntrykk

Bilde: Norqain

Neverest Night Sight er litt av det samme, men også mye nytt. Uttrykket er langt tøffere, og den selvlysende urskiven gir modellen en god dose særpreg. Slike urskiver har vi riktignok sett før, hvor «Night Diver»-modellene fra Heuer/TAG Heuer er noen av de mest kjente eksemplene. Likevel er det snakk om et sjeldent trekk som overrasker.

Adventure Neverest er i utgangspunktet noen av de mest interessante klokkene fra Norqain. Klokker med riktig størrelse, riktig urverk og design det er vanskelig mislike. Samtidig er konkurransen i prisklassen stor, og hvor mange klokkeinteresserte som lar seg sjarmere gjenstår å se.

Personlig syns jeg at Neverest Night Sight kanskje er den mest attraktive klokken fra Norqain til dags dato – men med konkurrenter som Longines HydroConquest Ceramic, TAG Heuer Aquaracer Professional 300 Night Diver og Tudor Black Bay Ceramic, trekker den nok likevel det korteste strået hva angår volum.

At et merke som ble etablert for 3 år siden i det hele tatt er med i diskusjonen, bør likevel være et kompliment i seg selv.

Fakta og pris

Norqain Adventure Neverest Night Sight 40mm DLC
NNB1001BBWA/IL107/15NBF

Diameter: 40 mm
Tykkelse: 13,25 mm
Remfeste-til-remfeste: 48,3 mm
Remfester: 20 mm
Kassemateriale: 316L stål, DLC-belagt
Urskive: Sandfarget, grønn Super-LumiNova X1
Glass: Safirglass
Vannresistens: 200 meter
Lenke/rem: DLC-belagt lenke / gummirem / tekstilrem

Urverk: NN20/1
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 70 timer

Tilgjengelighet: November 2021
Veiledende pris: 37.500 kroner (tekstilrem) / 37.800 kroner (gummirem) / 41.600 (lenke)

Mer informasjon er tilgjengelig på norqain.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!