Leses nå
Norqain lanserer Independence Wild One

Norqain lanserer Independence Wild One

  • En ny serie med robuste klokker fra det unge selskapet.
  • Kassene er laget av det nyutviklede komposittmaterialet «Norteq».
  • To grunnmodeller og to i begrenset opplag, med priser fra 53.300 kroner.

Klokker med kasser i andre materialer enn de klassiske stål- og gullvariantene har for alvor kommet for å bli. Ny teknologi har åpnet dørene for materialer som keramikk, titan og karbonfiber, samt en rekke patenterte løsninger hvor ulike styrker kombineres og svakheter elimineres.

Norqain Independence Wild One 42 mm.

Med «Norteq», og den nye kolleksjonen Independence Wild One, kaster Norqain seg på trenden. Det patenterte materialet, som opplyses å være utviklet og produsert i samarbeid med «nære partnere fra samme region», virker nemlig å være en ny form karbon-kompositt. Blant egenskapene oppgis høy styrke, ripesikkert ytre og svært lav vekt, som er passende for kolleksjonens robuste image. I tillegg skal materialet være fullstendig biobasert.

Norteq

I de nye Independence Wild One-modellene brukes Norteq i deler av kassens konstruksjon, og nærmere bestemt i det som best kan beskrives som det ytre skallet. De to delene av det nye materialet, som er skrudd sammen med synlige skruer, omgir øvrige bestanddeler, som blant annet består av titan og gummi for styrke og støtabsorpsjon.

Kassen er konstruert i ulike deler for maks robusthet.

Sammen skal det skape en klokke som tåler ekstreme utfordringer og slag/støt opp til 5000 G – passende synliggjort i pressematerialet gjennom aktiviteter som offroad-sykling og skikjøring utenfor preparerte løyper. Vannresistensen på 200 meter bør også være tilstrekkelig for de som ønsker å utfordre klokken i det våte element.


ANNONSE


Norteq oppgis å ha en vek som er 6 ganger lavere enn rustfritt stål, og 3,5 ganger lavere enn titan. Det betyr at klokkene veies inn med en totalvekt på 86 gram – eller rundt halvparten av hva man kunne forvente ved bruk av en normal stålkasse.

Resultatet minner oss om en del klokker fra en andre velkjente merker, og med tidligere Hublot-sjef Jean-Claude Biver som nylig innhentet rådgiver, er det kanskje ikke helt tilfeldig.

Wild One Black & Khaki, Wild One Black & Blue og Wild One Burgundy & Grey (LE).

De to standardutgavene som slippes ved lansering kommer i ulik fargedrakt, men deler øvrige spesifikasjoner. Det betyr et design som er kjent fra tidligere Norqain-lanseringer, men med en ny og laserkuttet skive i tre nivåer. Mønsteret basert på selskapets doble «N»-logo gir en spesiell 3D-effekt, bak de tydelige viserne og timemarkørene.

I tillegg til hyllevariantene kommer én spesialutgave i 200 eksemplarer med grå og burgunderrød fargedrakt, samt én utgave i samarbeid med Norqains ambassadør Dean Schneider, som driver et hjelpereservat for ville dyr i Sør-Afrika – Hakuna Mipaka Oasis.

Wild One x Dean Schneider.

Sistnevnte er utvilsomt den mest spesielle av de to og er begrenset til 500 eksemplarer. Wild One x Dean Schneider kommer med en spesiell struktur på den støtdempende gummidelen (som skapes ved hjelp av sand fra reservatet), reservatets logo klokken seks, og en skive og rem inspirert av pelsen på en løve. Her vil også deler av inntektene gå til drift av reservatets arbeid for ville dyr.

På innsiden av de 42 millimeter store urkassene finner vi det meget kapable og Kenissi-produserte urverket NN20/1. Det betyr COSC-sertifisert nøyaktighet og gode moderne egenskaper, sammenlignbare med det vi kjenner fra verkene Kenissi produserer for Tudor.

Norsk pris for nyhetene legger seg på 53.300 kroner for de to standardmodellene, mens spesialutgavene i begrenset antall vil koste henholdsvis 57.600 kroner (grå/burgunder) og 56.500 kroner (Wild One x Dean Schneider).


ANNONSE