Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Norqain lanserer «Adventure Neverest»

Norqain lanserer «Adventure Neverest»

Kenissi-produsert urverk, mindre kasse og et litt kleint navneordspill.

Dersom man tar en titt på den godt befolkede kolleksjonen til Norqain, er det lite som tyder på at selskapet kun har vel tre års eksistens å vise til. I et forrykende tempo har selskapet nemlig vist at de sikter høyt for å markere seg i det vanskelige mellomsegmentet, med stadige lanseringer spredt over sine hittil tre klokkefamilier – Adventure, Freedom og Independence.

Adventure Neverest debuterer i tre ulike varianter, som alle kan leveres med lenke/rem. Bilde: Norqain

I fjor sommer debuterte modellen Independence 20 med urverket NN20/1 på innsiden. Et urverk selskapet selv presenterer som «manufaktur», men som de heldigvis i samme åndedrag forteller er produsert av Tudor- og Chanel-eide Kenissi, og ikke under eget tak.

Nå tar de med seg det merke-eksklusive urverket over i Adventure-familien, hvor det debuterer i den nye underkolleksjonen «Neverest». Et navn selskapet forklarer skal reflektere deres streben etter å «never rest» i arbeidet mot toppen, like mye som det er et nikk til verdens høyeste fjell.

Tre varianter

Ved første øyekast er Neverest utvilsomt i familie med de eksisterende klokkene i Adventure-kolleksjonen og da spesielt storebror Adventure Sport. Ser man nærmere på detaljene er det imidlertid noen sentrale forskjeller å finne.

Adventure Neverest «Bicolour» kommer i et begrenset opplag på 100 eksemplarer. Bilde: Norqain

For selv om mange vil peke på det teknisk meget kompetente urverket som viktigste nye ingrediens, mistenker jeg at en reduksjon i størrelsen fra 42 til 40 millimeter vil være vel så viktig for en stor del av kundegruppen. Kombinert med en ørliten reduksjon i høyde, gjør det at klokken vil treffe manges «sweet spot» hva angår lesbarhet og bærekomfort. Bortfallet av datovisning på sin side gir økt symmetri, men er utvilsomt noe mange vil ta seg i å savne ved hverdagsbruk.

To rene stålutgaver, med henholdsvis en hvit «Glacier»-skive eller en mønstret grønn og sort skive går inn i som standardmodeller, mens en variant med samme mønster i grått/sort og bezel i roségull er som et ekstranummer å regne, med sine totalt 100 eksemplarer. Av de tre er det førstnevnte som virker mest spennende visuelt, med en skive som opplyses å hente sin inspirasjon fra Khumbu-isfallet. Et av de farligste partiene på veien mot toppen av Mount Everest.

Tøyremmen henter inn grønnfargen fra skiven. Bilde: Norqain

Samtlige modeller kommer med keramisk bezel-innlegg, rikelige mengder Super-LumiNova på visere og timemarkører, samt muligheten for levering på enten lenke, gummirem eller en fleksibel tøyrem.

Butterfly Help Project

Lanseringen av Adventure Neverest markerer også startskuddet på Norqains samarbeid med Butterfly Help Project. En organisasjon stiftet av Norbu Sherpa og Andrea Sherpa-Zimmermann, som hjelper barn og familier til sherpaer som har mistet livet i Himalayas fjell.

Butterfly Help Project. Bilde: Norqain

Norqain har vedtatt at 10 prosent av salgsinntektene fra Adventure Neverest-klokkene skal gå til organisasjonens arbeid og har for 2021 forpliktet seg til å betale for skolegang for 50 barn i Nepal.

Førsteinntrykk

Med masse bransjeerfaring i ermet – og tilsynelatende store økonomiske muskler – har Norqain dundret inn i klokkebransjen med en styrke man sjelden ser fra nye merker. Å bli et fullverdig klokkemerke på kortest mulig tid virker å være strategien, med et femtitalls ulike klokkevarianter i den nåværende kolleksjonen. Og, tilbakemeldingene tatt i betraktning, virker det vanskelig å finne kritikkverdige forhold rundt produktkvaliteten som leveres.

Roma var imidlertid ikke bygget på en dag – og personlig opplever jeg at Norqain mister litt av appellen i sin voldsomme iver etter å bygge arv og merkevare på kortest mulig tid. En haug modeller, som tidvis fremstår i overkant uinspirerte, krydret med både én og to doser markedsføringsjippo, forsvinner litt av den udefinerbare x-faktoren og interessen.

Eksempler er den røde sekundviseren på «Glacier»-modellen, hvis inspirasjon opplyses å være elementet av «liv og død»-faren ved fjellklatring i høye fjell. Det blir litt tacky, på samme måte som platen på siden av urkassen. Også det i utgangspunktet flotte initiativet med å støtte veldedige organisasjoners arbeid, får et slør av å være litt krampeaktig markedsføring og merkevarebygging. Det er imidlertid selskapet ikke alene om.

Platen på siden kan graveres med ønsket tekst. Bilde: Norqain

Isolert sett virker uansett Adventure Neverest som et naturlig steg for veien videre, med ingredienser som er velprøvd av mange tidligere. Også prisen virker noenlunde korrekt, men sterke og etablerte navn vil nok fortsatt by på sterk konkurranse for det unge merket – selv med 70 timers Kenissi-verk i kassen. Dersom ingen av de hittil lanserte alternativene faller helt i smak, tipper jeg (merkets lanseringstempo tatt i betraktning) at andre skivevarianter kan være rett rundt hjørnet.

Fakta og pris

Norqain Adventure Neverest
NN1001SC3CA/GL101 – NN1001SC1CA/EB101 – NN1001SGC1CA/GB103

Diameter: 40 mm
Tykkelse: 12,55 mm
Kassemateriale: Stål
Urskive: Hvit, grønn/sort eller grå/sort
Glass: Safir
Vannresistens: 200 meter
Lenke/rem: Lenke, gummirem eller tøyrem

Urverk: Norqain NN20/1
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 70 timer

Tilgjengelighet: 100 eksemplarer (roségull)
Veiledende pris: Fra 34.000 til 49.800 kroner, avhengig av skive, bezel og lenke/rem

Mer informasjon er tilgjengelig på norqain.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!