Leses nå
Nomos Glashütte lanserer fire nye og smakfulle Tetra

Nomos Glashütte lanserer fire nye og smakfulle Tetra

  • Fire nye Tetra som roterer rundt fargen rosa.
  • 29 x 29 millimeter og med selskapets Alpha-urverk på innsiden.
  • Norsk pris fra 20.310 kroner.

Er det noe vi har lært oss å forvente fra tyske Nomos er det at man ikke er redd for å leke litt med farger på tallskivene. Sammen med det minimalistiske Bauhaus-inspirerte designet, har dette vært viktige ingredienser for å løfte merket opp som en aldri så liten entusiastfavoritt.

«Die Unerreichbare», «The Unattainable», «Die Wildentschlossene», «Die Fuchsteufelswilde» og «Die Kapriziöse».

Innad i Nomos-kolleksjonen skiller imidlertid Tetra-familien seg litt ekstra ut fra sine mange søsken. Sammen med den tønneformede Lux-familien byr nemlig Tetra på et ikke-rundt design, hvor sistnevntes helt kvadratiske form er å regne som sjelden fugl – også godt utenfor fabrikkveggene til Nomos.

Nå kommer fire nye utgaver av Tetra som alle byr på duse og jordlige fargetoner. Selskapet selv forklarer at utgavenes farger «roterer rundt fargen rosa» og resultatet er både elegant, lekent og uvanlig på samme tid.

Duse farger med et hint av lekenhet

I november skrev jeg en artikkel om Tetra Neomatik 39 «175 Years of Watchmaking», som deler mange av sine ytre visuelle attributter med årets fire nyheter. Med det mener jeg ikke de skarpe og klare fargene, men heller kasseform og de pene «trappingene» på remfestene og kassen for øvrig.


ANNONSE


Ved første øyekast er det også lett å forveksle disse to modellene med hverandre rent teknisk, men «Die Unerreichbare», «Die Wildentschlossene», «Die Fuchsteufelswilde» og «Die Kapriziöse» tikker inn i den mindre 29,5 x 29,5 millimeter store urkassen – som Nomos selv humoristisk nok oppgir til 0.000841 kvadratmeter.

Endret er også urverket på innsiden, som her er det manuelt opptrekkbare Alpha-urverket fremfor sin selvtrekkende motpart. Det gir en meget slank profil med en høyde på beskjedne 6,3 millimeter.

De litt uvanlige navnene på de fire nyhetene klinger nok klart bedre på originalspråket enn hva norske oversettelser ville gjort. Meningen bak de virker heller ikke besudlet med masse unødvendig markedsføringsjippo, for de knyttes egentlig ikke opp mot noen popøs bakhistorie. De virker rett og slett valgt fordi Nomos syns de var kule.

Alle utgavene byr på et hint av lekenhet med fargen på sekundviseren.

Klokkene bruker ulike duse toner av gull, lilla, sølv, beige og rosa, samtidig som de kombinerer en matt overflate med solstråle-børstet eller sirkulært børstet mønster. Legg i den forbindelse merke til at den sølvfargede «Die Unerreichbare» er eneste modell hvor underskiven for sekunder har fått gleden av matt utførelse.

Felles for de alle er en sterk kontrastfarge på den lille sekundviseren, som fungerer som et hint av lekenhet i en ellers ganske elegant totalpakke, som jeg tror Nomos mener kan passe både kvinner og menn.

De fire nyhetene leveres alle på enten en grå lærrem eller med lenke, samt med valget mellom innsyn til urverket eller med lukket baklokk. Valgene påvirker ikke prisen i spesielt stor grad, som strekker seg mellom 20.310 og 23.370 kroner.


ANNONSE