Leses nå
Nomos lanserer 31 nye varianter av Tangente 38 Date

Nomos lanserer 31 nye varianter av Tangente 38 Date

En omfattende lek med farger, på en velkjent modell.

I år markerer første gang Nomos Glashütte deltar på Watches and Wonders i Genève. Det er ingen liten begivenhet for det sympatiske tyske klokkemerket, som velger å feire både den anledningen og 175 år med urmakeri i Glashütte på en litt utradisjonell måte.

31 nye farger i anledning 175-årsfeiringen.

Fremfor å lansere en ny modell har de nemlig brukt Tangente 38 Date som lerret og deretter lekt seg med fargekartet. Det resulterer i totalt 31 nye varianter som alle kommer i begrenset opplag.

Tangente 38 Date

Som et av svært få ikke-sveitsiske merker er Nomos Glashütte blant utstillerne i Palexpo under årets Watches and Wonders. Sammen med A. Lange & Söhne representerer de to merkene den tyske klokkeindustrien, om enn på litt ulik måte, i det som må betegnes som verdens viktigste klokkearena.

Selv om Nomos ikke har røtter tilbake til starten, dro de allerede i 2022 i gang en markering av 175 år med urmakeri i sin hjemby Glashütte. Det har resultert i blant annet spesialutgaver av Tetra Neomatik 39, samt en Tangente i roségull – som med en prislapp på 94.900 kroner var godt over det vi normalt ser fra det folkelige merket.


ANNONSE


Feiringen er åpenbart ikke ferdig helt enda og nok en gang er det Tangente-familien som bistår. Modellserien er kanskje den aller mest erke-typiske for Nomos som selskap, med ingredienser som det velkjente Bauhaus-inspirerte designet og et nesten i overkant minimalistisk uttrykk.

Helt bestemt er det den 37,5 millimeter store Tangente 38 Date som benyttes. Den har tidligere kun vært tilgjengelig i helhvit utførelse, men lanseres altså nå i 31 nye fargetema, med navn som Love, Delfin og Tiefseegrau. Det gir den et meget annerledes utseende enn eksisterende (og strengt tatt kjedelige) variant, på en litt leken og kul måte som vi har blitt vant til å se på en del klokker fra selskapet.

På innsiden av Tangente 38 Date finner vi selskapets eget DUW 4101, som har datoringen plassert helt i ytterkant av urverket. Det er en uvanlig patent og bidrar til ekstra stor størrelse på datoavlesningen, som for anledningen er plassert klokken seks. DUW 4101 trekkes for hånd og har det patenterte Nomos Swing System, samt en gangreserve på 42 timer.

I tråd med feiringen av 175 år med urmakeri i Glashütte vil hver utgave kun produseres i 175 eksemplarer, og sikrer man seg alle vil man altså kunne variere klokke hver eneste dag, selv i de lengste kalendermånedene.

Opplyst norsk pris er 29.965. Det høres noe lavt ut, sammenlignet med hyllemodellen, så ta forbehold om at Nomos har blingset når prisene ble sendt oss.


ANNONSE