Leses nå
Nomos Glashütte lanserer Club Sport Neomatik i 37 mm (med live-bilder og pris)

Nomos Glashütte lanserer Club Sport Neomatik i 37 mm (med live-bilder og pris)

  • Mindre utgaver av Nomos’ kanskje sterkeste hverdagsmodell.
  • Tilgjengelig med enten dus blå eller dus grønn tallskive.
  • Veiledende pris er satt til 27.350 kroner.

Denne uken har Nomos Glashütte invitert forhandlere, presse og utvalgte gjester til sin sjarmerende hjemby i anledning deres eget «Nomos Forum». Et årlig arrangement hvor gjester fra inn- og utland har fått oppleve både fabrikkbesøk og foredrag, for å få en dypere innsikt i selskapets indre liv.

Nye Club Sport i 37 millimeters kasse.

Med gjester på plass i Glashütte er det naturlig nok også duket for å vise frem klokker. Ukens rykende ferske nyhet fra Nomos er to nye tolkninger av den sporty Club Sport, som nå kommer med en redusert kassestørrelse på 37 millimeter.

Forventet

Storebror Club Sport neomatik med 42 millimeteres kasse har vært på markedet en stund allerede – og jeg tok en nærmere titt på den blåskivede varianten tidligere i år. En solid og sporty klokke, men som med sin voksne diameter kan oppleves noen knepp for stor for enkeltes håndledd. Sånn sett er ikke en utgave med reduksjon av urkassens størrelse noen stor overraskelse.

Den blå skiven er vesentlig lysere enn på storebror. Bilde: Jørgen Erdahl

At Nomos skulle gå så lavt som 37 millimeter var kanskje hakket mer bemerkelsesverdig. Samtidig tyder mye på at dette er en størrelse som ligger manges hjerte nær, i alle fall dersom man legger reaksjonene i sosiale medier til grunn.

På håndleddet er opplevelsen uansett merkbart annerledes enn på de eksisterende utgavene. Med lysere og mykere fargetoner er det også lett å se at nyhetene representerer et lite skritt mot det mer elegante.


ANNONSE


Slektskapet med sine større søsken er imidlertid ubestridt, men nyhetene er likevel ingen nøyaktig blåkopi. Med annet urverk på innsiden er datovisningen borte, mens underskiven for små sekunder trekkes lengre ned mot den tynne bezelen. Fjerning av «1000 ft» på skiven og mangelen på skrukrone hinter også mot klokkenes vannresistens, som nå er redusert fra 30 til 20 ATM.

En lys og dus grønnfarge på nye Club Sport. Bilde: Jørgen Erdahl

Som nevnt er innmaten også annerledes, for i nyhetene er det DUW 3001 som står for motoriseringen. Det egenproduserte urverket byr dog på nær sagt tilsvarende egenskaper som DUW 6101, med en gangreserve på tilstrekkelige 43 timer.

Les også...

Urverket er finisjert på velkjent måte, med flust av pene detaljer. Her briljerer virkelig Nomos i sin prisklasse, og de blå skruene og gulldetaljene er med å fremheve det hele på en fin måte.

DUW 3001 byr på vakre detaljer. Bilde: Jørgen Erdahl

Nye Club Sport Neomatik leveres med samme lenke, foldespenne og system for raskt skifte mellom lenke og rem som vi allerede kjenner fra tidligere modeller.

Duse farger og redusert størrelse gjør trolig nyhetene aktuelle for både menn og kvinner. Klokkene forventes hos autoriserte forhandlere innen kort tid og norsk veiledende pris er satt til 27.350 kroner.


ANNONSE