Leses nå
Møt Longines Spirit Flyback

Møt Longines Spirit Flyback

Longines Spirit Flyback er en moderne kronograf med historisk sus.

Tidtaking har en helt spesiell plass i historien til Longines. Med legendariske urverk som 13.33Z, 13ZN og 30CH, regnes merket som en av pionerene innen mekaniske kronografer under den sveitsiske urindustriens gullader.

Longines står også bak en tidlig teknisk nyvinning. I 1925 ble de første kronografene fra merket utstyrt med lyback-funksjon, og mekanismen ble omsider patentsøkt den 12. juni 1935. Ett år og fire dager senere var patentet for verdens første armbåndsur med flyback-kronograf registrert.

Flyback-funksjonen er basert på et enkelt men genialt konsept. Ved å muliggjøre stopp, nullstilling og omstart av kronografen i ett eneste knappetrykk, åpnet den for enkel tidtaking av påfølgende intervaller. En funksjon som var særskilt nyttig for datidens piloter og navigatører.

1925

Første armbåndsur med flyback-kronograf dokumentert i Longines’ arkiver

Longines kaliber 13.33Z, modifisert med flyback-funksjon. To separate knapper.

1928

fb

Flyback-kronograf med to knapper

Kaliber 13.33Z, modifisert med flyback-funksjon.

1929

Flyback-kronograf med to knapper

Kaliber 13.33Z med flyback-funksjon. Puteformet kasse av sølv.

1936

Første serieproduserte flyback-kronograf: 13ZN

En av de mest teknologisk avanserte kronografene i samtiden. Longines’ patent for flyback-kronografen ble registrert samme år.

1937

Første vanntette kronograf

Flyback-funksjon og klassiske sopp-formede knapper. Patentsøkt i 1938.

1946

Overdimensjonert pilotklokke med flyback

Kaliber 12.68Z med sekund-stopp-mekanisme og sentral sekundteller.

1948

Flyback-kronograf 30CH

Flyback-funksjon kombinert med semi-momentan 30-minuttersteller og indikator for 1/5 sekund.

1968

Vannresistent dykkerklokke med flyback

Patentert av Longines og utstyrt med sekundviser med Vernier-skala, som muliggjør avlesning til 1/10 sekund. Vanntett til 200 meter.

Longines Spirit Flyback er en fortsettelse av lange tradisjoner som leverandør av mekaniske kronografer. Årets nye modell er det seneste tilskuddet i den kritikerroste Spirit-familien, som ble introdusert i 2020. Kolleksjonen er en hyllest til pionerene som erobret luft, hav og land – og som fortsatt inspirerer nye generasjoner til å flytte grensene for hva man tror er mulig.

Les også...

I likhet med søskenmodellene har Spirit Flyback en kontemporær estetikk, hvor moderne elementer og trekk fra fortiden er smeltet sammen. Kassen av rustfritt stål måler 42 mm i diameter, og er 17 mm tykk.

Skrukronen bidrar til en vannresistens på 100 meter, og det ripesikre safirglasset er påført antirefleks-belegg på begge sider. Safirglass er også innfelt i baklokket av stål, som er sikret med seks solide skruer.

Tallskiven kommer med sort eller mørkeblå solstråle-finish, som kombineres med en matchende keramisk bezel. Ringen er utstyrt med en praktisk minuttskala, og kan vris begge veier.

Både skiven, viserne og bezelen er utstyrt med selvlysende Super-LumiNova, som sikrer god lesbarhet under selv de mest krevende forhold.

Eksklusivt sveitsisk urverk

Som modellnavnet avslører er Longines Spirit Flyback et gjensyn med det sveitsiske merkets historiske flyback-funksjon, og på innsiden av kassen møtes moderne teknologi og gamle tradisjoner.

Her tikker det nye kaliber L791.4, som er utstyrt med en balansefjær av silisium og har høy motstandsdyktighet mot magnetisme. Urverket benyttes eksklusivt av Longines, og er produsert i samarbeid med det velrenommerte søsterselskapet ETA.

Longines kaliber L791.4.

Kaliber L791.4 er selvtrekkende med 68 timers gangreserve, og er kronometer-sertifisert av COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chonomètres). Estetisk byr urverket på klassisk dekorasjon med perlage, blånerte skruer og kolonnehjul og en spesiell gravert rotor.

Longines Spirit Flyback har en veiledende pris på 51.100 kroner på lær- eller tekstilrem, eller 52.200 kroner med lenke av rustfritt stål.

Se mer informasjon og finn din nærmeste autoriserte forhandler på longines.com.