Leses nå
MING lanserer den ultralette LW.01

MING lanserer den ultralette LW.01

MING klinker til med verdens letteste serieproduserte mekaniske klokke.

I det berømte sitat til Colin Chapman, grunnleggeren av bilmerket Lotus, heter det «simplify, then add lightness».

Basert på en lignende filosofi presenterer MING den nye LW.01. Modellen springer ut fra den såkalte Special Projects Cave, som omfatter det malaysiske merkets eksperimentelle og konsept-baserte klokker.

Verdens letteste

I følge MING er LW.01 trolig verdens letteste mekaniske klokke. En påstand som etter vår vurdering virker rimelig – og som faktisk er mer forsiktig enn breial. Helt konkret veier LW.01 inn på 8,8 gram uten rem, eller 10,6 gram inklusive rem og spenne.

MING LW.01.

Til sammenligning veier den fjærlette Richard Mille RM 27-01 nesten det dobbelte med 18,8 gram.


ANNONSE


Vekten ovenfor er riktignok for den manuelle versjonen av LW.01. Kjøpere av klokken kan nemlig også velge en utgave med automatisk opptrekk. Kostnaden er en vektøkning på 2 gram.

Innovativ konstruksjon

Nøkkelen til den lave vekten er en kombinasjon av materialer og konstruksjon. Kassen består av tre deler, med det MING refererer til som verkholder, øvre og nedre bezel.

Delene er utført i AZ31 – en legering av magnesium, aluminium, sink og mangan, levert av britiske Smiths High Performance. For å spare vekt har Ming droppet baretter til fordel for integrerte festepunkter for remmen – slik vi blant annet kjenner fra Tudor Pelagos FXD.

Overflatene er behandlet med Keronite, som gjør materialet mer bestandig mot korrosjon. Skruene er laget av PEEK-kompositt, mens kronen er utført i anodisert aluminium. Fremfor tradisjonelt safirglass har MING gått for Corning Gorilla Glass 6, som i tillegg skal være etterbehandlet for en enda hardere overflate.

Tallskiven – om man kan kalle det det – utgjøres av verkholderen og glasset, hvor sistnevnte er påført indekser og en gradert print som dekker over urverket. Sammen med en roterende sekund-disk, skapes et slags pulserende interferensmønster i sentrum av skiven. Et syn det er verdt å sjekke ut på merkets egen videopresentasjon.

Ordinære dimensjoner og urverk

Tross den ultralette vekten har LW.01 mer ordinære dimensjoner. Diameteren er oppgitt å være 38 mm, mens tykkelsen er slanke (men ikke oppsiktsvekkende slanke) 6,5 mm. Vannresistensen er på 25 meter.

Tross den ekstremt lave vekten tilsier diameteren på 38 mm en «vanlig» klokke.

Urverket er et modifisert ETA 2000.M2 (eller M1 for den automatisk versjonen), som er modifisert av den langvarige samarbeidspartneren Schwarz-Etienne. Gangreserven på begge skal være rundt 36 timer ved fullt opptrekk. I følge MING har det sveitsiske selskapet både fjernet deler og redusert vekten. Schwarz-Etienne er også ansvarlige for montering og siste test av klokken.

For spesielt interesserte

LW.01 leveres med tre remmer fra Jean Rousseau Paris, som alle er laget ene og alene for modellen. Den mest interessante er den spesielle «rekord-remmen», som består av ett lag Alcantara og festes med en nyutviklet spenne av AZ31.

I følge MING skal LW.01 bare lages i 200 eksemplarer, hvor ordrene avgjør fordelingen mellom manuelle og automatiske versjoner. Veiledende pris er satt til 19.500 CHF, som med dagens kurs er rundt 245.000 kroner.

Halvparten av denne summen må betales i depositum ved forhåndsbestilling, som åpner i morgen 27. oktober på ming.watch. Leveringen forventes å finne sted i fjerde kvartal 2024.


ANNONSE