Leses nå
Tudor lanserer en ny Pelagos FXD

Tudor lanserer en ny Pelagos FXD

Inspirert av klokkene som selskapet har levert til U.S. Navy og deres spesialavdelinger.

Å lansere klokker utenfor den store messe-sesongen har etter hvert blitt vanlig kutyme for flere og flere klokkemerker. Det er fullt forståelig både i et entusiast- og markedsperspektiv, og velegnet for å skape litt ekstra rampelys uten konkurransen fra en hel klokkeverden under travle messedager. Tudor er således intet unntak og har de siste dagene (virkelig) bygget opp forventningene med kampanjer i sosiale medier.

Nye Pelagos FXD.

Spekulasjonene har gått varmt på både vårt eget diskusjonsforum og på internett for øvrig. Med åpenbare hint til merkets historie, US Navy og militære enheter som Navy Seals har de aller ivrigste krysset fingrene for en reintroduksjon av Tudors Submariner. Det ønsket ble imidlertid ikke oppfylt, for med fasit i hånd er det nemlig snakk om en ny utgave av Pelagos FXD.

En moderne «Milsub»

Det er kun få måneder siden Tudor utvidet FXD-familien fra å kun omfatte den originale blå, til å også omfatte to utgaver i samarbeid med Alinghi Red Bull Racing. I dag ble sløret dratt av nok et medlem av den populære familien, og likt den blå originalmodellen (som ble lansert i samarbeid med det franske sjøforsvaret – Marine Nationale), leveres klokken med en 42 millimeter stor og 12,75 millimeter høy urkasse av lett og robust titan.

Nytt for modellen er imidlertid en matt sort skive, rød skrift på Pelagos-navnet, samt en bezel med tradisjonell «elapsed time» og ikke nedtellingsfunksjon som er tilfellet på sitt nære søsken. Legg også merke til at klokken leveres med en matchende militærgrønn borrelåsrem med rød senterlinje, samt en sort gummirem.


ANNONSE


På innsiden av det lukkede baklokket – som er helt uten spesielle graveringer – finner man fortsatt det Kenissi-produserte urverket MT5602. Det leveres med COSC-sertifisering, 70-timers gangreserve og generelt svært gode tekniske egenskaper. Norsk pris er identisk med eksisterende blå, altså 43.600 kroner i skrivende stund.

Førsteinntrykk

Tudor selv har satt stort fokus på sin rike historie som leverandør av klokker til flere ulike avdelinger i den amerikanske marinen, både før og etter avdukingen av nye FXD. Avdelinger som Navy Seals har vært prominente brukere av selskapets klokker, helt fra 1950- og 60-tallets spede begynnelse for militære undervannsavdelinger. En offisiell samarbeidsklokke med U.S. Navy virker lanseringen imidlertid ikke å være, så her frir selskapet bare litt ekstra til de som har et bankende hjerte for dykkerklokkenes historiske kontekst.

En klassisk Submariner er den åpenbare inspirasjonskilden.

Tudor selv omtaler nyheten som den «ultimate moderne Milsub». Det heller kaldt vann i årene til alle som ønsker seg et gjensyn med den klassiske Tudor Submarineren, som fort kunne kannibalisert stort sett alt av merkets egen kolleksjon. Derfor er lanseringen av en ny FXD både forståelig og markedsmessig smart, om enn ingen revolusjon.

Med sort skive, rød tekst og den løselige knytningen til U.S. Navy er det uansett vanskelig å se for seg at klokken ikke kommer til å bli en stor suksess. Det er egentlig fullt forståelig, for Pelagos FXD er definitivt blant de røffeste dykkerklokkene man finner i sin prisklasse.


ANNONSE