Leses nå
MING lanserer 37.05

MING lanserer 37.05

Første MING med dato og månefase kommer i 500 eksemplarer.

I år har det stormet rundt det tidligere så uklanderlige mikromerket MING. Lanseringen av modellen 17.09 i sommer, kan ikke beskrives som noe annet enn en gigantisk flopp, preget av grunnleggende problemer med design, slapp kvalitetskontroll og kritikkverdig krisehåndtering.

Likevel – siden MING entret scenen i 2018, har det Malaysia-baserte merket lykkes i å skape en unik identitet helt fra scratch. Moderne design blottet for synlig inspirasjon fra gamle ikoner, og attpåtil en gedigen kommersiell suksess i entusiastmarkedet.

Etter vår mening er en ny sjanse noe MING definitivt har gjort seg fortjent til.

MING 37.05 – med månefase og dato

MING 37.05. Bilde: MING

Nye MING 37.05 er ikke bare merkets første modell med datovisning, men også den første med en månefase-komplikasjon. Lanseringen markerer også introduksjonen av et nytt kassedesign med 38 mm diameter.


ANNONSE


I følge MING blir 37-serien av kasser bli å se i flere av merkets modeller, fra innstegsmodeller til «Special Projects». Designet beskrives å ha en større visuell tilstedeværelse enn den utgående 17-serien, men med samme diameter og samme følelse på håndleddet. Dette forklares blant annet med den større åpningene på begge sider av kassen.

Ikke overraskende har MING gjort en egen vri på indikatoren for månefase. Åpningene for datovisning og månefase er plassert på den svarte- og blåtonede urskiven av teksturert metall, som ligger bak en øvre skive av safirglass. Indeksene er laseretset inn i denne øvre skiven, og fylt med luminiserende HyCeram. Over månefasen er det plassert en mørk sirkel i glasset, og ved fullmåne viser indikatoren en fullstendig ring.

MING har tidligere benyttet urverk fra ulike leverandører, og denne gangen har selskapet benyttet Sellita. Basisen er et Sellita SW288, som har gjennomgått en betydelig estetisk modifisering. Ja, det skjeletterte designet gjør nærmest urverket ugjenkjennelig.

«Modifisert Sellita» er i dette tilfellet ingen overdrivelse. Bilde: MING

Konstruksjonen, produksjonen og monteringen av klokkene foregår fortsatt hos Schwarz-Etienne. Igjen står også Jean Rosseau Paris for lærremmen, og Studio Koji Sato for etuiet. I pressemeldingen vektlegger også MING at spennen har fått et nytt design, hvor den løse enden kan plasseres under den andre.

Førsteinntrykk

Til tross for at både komplikasjonene og kassen er ny, føles 37.05 umiddelbart som en MING. Etter sommerens fadese kan klokken vise seg å bli en viktig ny start på et nytt kapittel for selskapet.

På bildene virker 37.05 som en tvers igjennom solid klokke, hvor prisen oppleves som svært konkurransedyktig. Kvaliteten på kasse, skive og urverk, virker svært overbevisende for prisklassen.

Total skal MING selge 500 eksemplarer av den nye modellen, hvor forhåndsbestillingen av 150 eksemplarer allokert til eksisterende kunder starter på merkets nettside 25. november kl. 14. Forhåndsbestillingen av de resterende 350 eksemplarer åpner samme tid dagen etter.

Et slikt antall tror jeg ikke MING vil ha noen problemer med å selge.

Bilde: MING

Fakta og pris

MING 37.05

Diameter: 38 mm
Tykkelse: 11,9 mm
Remfester: 20 mm
Kassemateriale: 316L stål
Urskive: Svart/blå, HyCeram lume
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 m
Rem: Svart lærrem fra Jean Rosseau Paris

Urverk: Sellita for MING 288.M1
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, dato, månefase
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: ~38 t

Tilgjengelighet: 500 eksemplarer (150 forbeholdt eksisterende kunder), forventet levering juli 2022
Veiledende pris: 4.950 CHF

Mer informasjon er tilgjengelig på ming.watch.


ANNONSE