Leses nå
Flere merker går sammen om Geneva Watch Days 2020

Flere merker går sammen om Geneva Watch Days 2020

Et alternativ til Watches & Wonders og Baselworld (men ikke egentlig).

Oppdatering 24. mars 2020: Styringskomiteen for Geneva Watch Days opplyser i en pressemelding at arrangementet utsettes til 26. – 29. august 2020.

I en pressemelding sendt ut mandag kveld denne uken, avdukes planene om Geneva Watch Days 2020. Arrangementet er planlagt å finne sted fra 26. til 29. april i Genève, med Bulgari, Breitling, Ulysse Nardin, Gerald Genta, Girard-Perregaux, MB&F, De Bethune og Urwerk, som intitiativtakere. I kunngjøringen refereres det også til Chopard og H. Moser & Cie. som mulig deltakere.

Tanken er et desentralisert klokkearrangement, som vil foregå på ulike hoteller og merkenes egne boutiques. Datoen er ikke tilfeldig, for Geneva Watch Days er lagt til de opprinnelige dagene for Watches & Wonders (tidligere SIHH), som ble kansellert forrige uke grunnet COVID-19. Geneva Watch Days avsluttes også kun dager før Baselworld 2020 opprinnelig skulle gått av stabelen.

Initiativtakerne bak Geneva Watch Days hevder imidlertid ikke å ha noen intensjon om å langsiktig erstatte hverken Watches & Wonders eller Baselworld. Snarere fremstilles arrangementet som et effektivt alternativ i en mindre skala, gitt begrensningene ved situasjonen rundt COVID-19. Ved å ikke samle gjestene samtidig under samme tak, hevder arrangørene også å være i overensstemmelse med de lokale myndighetens midlertidige forbud mot arrangementer som samler over 1.000 gjester på en plass.


ANNONSE


Jean-Christophe Babin, CEO for Bulgari, rapporteres å være hjernen bak arrangementet. (Foto: Bulgari)

Formatet til Geneva Watch Days er egentlig ikke noe nytt. I mange år flere merker kjørt sine egne arrangementer i Genève parallelt med SIHH – til Richemonts store irritasjon. Den største aktøren har utvilsomt vært LVMH, som de seneste årene har stilt mannsterke med TAG Heuer, Zenith, Hublot og nå særskilt aktuelle Bulgari, til «LVMH Geneva Days».

Farget av tankene på messegigantene Watches & Wonders og Baselworld er den umiddelbare reaksjonen at Geneva Watch Days er dømt til feile (eller står i fare for å bli stoppet av myndighetene). Tar man imidlertid høyde for at den finansielle innsatsen er forholdsvis lav (mange av merkene har egne boutiques – andre sannsynligvis gode avtaler med hotellene), virker beslutningen fra initiativtakerne langt mer rasjonell. Kanskje skal det ikke så mange besøkende til før man får tilstrekkelig avkastning på investeringen.

Foreløpig har ikke Geneva Watch Days noen offisielle nettsider, men redaksjonen følger utviklingen og kommer tilbake med oppdateringer fortløpende.


ANNONSE