Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
LVMH Watch Week: Høydepunkter fra Zenith

LVMH Watch Week: Høydepunkter fra Zenith

Fra moderne til nostalgisk når Zenith presenterer sine første nyheter for 2021.

Årets LVMH Watch Week rullet i gang tidligere denne uken, med nyheter fra de tre selskapene Bulgari, Hublot og Zenith. Av uvisst grunn var det siste store klokkemerket i luksuskonglomeratet, TAG Heuer, utelatt fra den digitale messen, så nyhetene derfra må vi enda vente litt på. Zenith på sin side hadde tjuvstartet ikke bare én, men to ganger – med henholdsvis Chronomaster Revival A385, samt årets hittil kanskje største snakkis: Chronomaster Sport.

Zenith Chronomaster Sport (Bilde: Zenith)

Nevnte to lanseringene er også de som står igjen som merkets kanskje sterkeste når alle kort er talt opp, men også andre kolleksjoner fikk nyheter avduket på mandag. Delvis verdt å nevne er også at NFL-superstjernen Aaron Rodgers ble presentert som ambassadør, da kanskje først som et ledd i PR-arbeidet mot det nordamerikanske markedet.

Tilbake til lanseringene står DEFY 21 Urban Jungle igjen som den udiskutabelt mest futuristiske lanseringen fra Zenith under årets LVMH Watch Week. Klokken introduserer ingenting teknisk nytt utover fargevalg, men er en utvidelse av den eksisterende DEFY 21-kolleksjon. Det betyr en kronograf med mulighet for tidtaking ned til 1/100-sekund, med en sekundviser som kun bruker ett sekund på en full rotasjon.

Zenith DEFY 21 «Urban Jungle» (Bilde: Zenith)

Klokkens spesielle urkasse i grønn keramikk er kombinert med elementer i stål og sort, mens urverkets broer henter opp igjen grønnfargen. Det hele godt synlig gjennom den skjeletterte skiven. Zenith selv har kokt i hop noe markedsføringssvada om at klokken retter seg mot de som ser på «viltvoksende metropoler som deres lekegrind», og derav skjenket den navnet «Urban Jungle». Resultatet er uansett en klokke som er teknisk ganske imponerende, men med et litt polariserende design. For å sikre deg et eksemplar må du regne med å legge 14.400 sveitsiske franc på bordet.

Pilot Type 20 Silver Chronograph virker velkjent ved første øyekast, men dette er altså kronografutgaven av tilsvarende klokke som kom tilbake i 2019. En litt nostalgisk lansering som henter mange av sine designelementer fra luftfartens spede begynnelse. Det betyr en skive med imiterte nagler, katedral-visere, lettleste arabiske numeraler og en (svært) stor krone.

Zenith Pilot Type 20 Silver Chronograph (Bilde: Zenith)

I likhet med 2019-utgaven er kassematerialet ikke stål, men sølv. Et uvanlig materiale i klokker, og som trolig vil utvikle en ganske tydelig patina. Zenith skal ha skryt for at klokken er oppgitt vanntett til 10 ATM (100 meter). Det er noe vi alt for sjelden ser på pilotinspirerte lanseringer. Den 45 millimeter store urkassen akkompagneres av en tydelig brun lærrem, som er ment å sende tankene til stroppen på gamle pilothjelmer. 250 eksemplarer vil bli produsert og internasjonal pris er oppgitt til 9.900 sveitsiske franc.

Mer informasjon er tilgjengelig på zenith-watches.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!